eXtra Buttons 2.1.18 beta

Door: Dirk Schoofs | 29 juli 2011 10:59

Apps & Software

De vensters van Windows en Mac hebben gemeen dat er in de bovenhoek (bij Windows rechts en bij Mac OS links) drie knoppen zitten die in beide besturingssystemen ongeveer hetzelfde doen. Die ruimte kan nog beter worden benut, dachten ze bij Mentis Software. Ze kwamen met negen extra knoppen op de proppen, waarmee we meer orde zouden kunnen scheppen in de vensterchaos.

Controlefreaks kunnen gebruikmaken van negen extra knoppen in de titelbalk van hun vensters. De knoppen Minimaliseren, Maximaliseren en Sluiten staan er al sinds Windows-heugenis, maar dankzij deze software laat u het rijtje knoppen groeien tot maar liefst twaalf stuks.

Twaalf knoppen op een rij.

Luxeprobleem

We merken aan onszelf dat het even wennen is aan deze luxe. De vertrouwde drieknopsfunctionaliteit zit bij ons diep ingebakken zodat we ons bijna moeten forceren om gebruik te maken van de nieuwe knoppen. De knop Always on top zorgt dat dit venster nooit begraven wordt onder bovenliggende vensters. Send to back doet het tegenovergestelde. Roll-up/Unroll minimaliseert het venster zodat u alleen de titelbalk kunt zien. Er is een knop om het venster halftransparant te maken en een andere knop waarmee u de graad van transparantie instelt. Dan is er nog een knop die het actief venster in het systeemvak opbergt enzovoort.

Vindt u de afstand die uw muis naar deze extra knoppen moet afleggen nog te groot, dan kunt u in de instellingen van het programma aan iedere knop een toetsencombinatie koppelen. Die sneltoetsen zijn alleen nuttig indien u bereid bent te onthouden dat bijvoorbeeld Ctrl+Alt+R Roll-up betekent. U hoeft trouwens niet alle knoppen te plaatsen, u bepaalt zelf welke van de extra knoppen u wilt gebruiken en welke niet. En kunt u in bepaalde programma's deze toevoeging niet verdragen, dan voegt u dit programma toe aan de ingebouwde zwarte lijst.

Welke knoppen wilt u gebruiken?

eXtra Buttons 2.1.18 beta

Freeware

Taal Engels

Download 1,3 MB

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen

Oordeel 6/10

Pluspunten

Handige extra functionaliteit in vensters

Minpunten

Het is even wennen

Af en toe foutmeldingen

Engelstalig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: eXtra Buttons 2.1.18 beta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.