Extreem versnelde weergave van oorspronkelijke situaties

© CIDimport

Extreem versnelde weergave van oorspronkelijke situaties

Geplaatst: 6 september 2011 - 09:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Bij een 'time lapse' worden heel snel foto's achter elkaar getoond die met tussenpauzes zijn gemaakt.

Op die manier ontstaat een extreem versnelde weergave van de oorspronkelijke situatie. Bekende bijvoorbeelden zijn timelapses van een huis dat wordt gebouwd, een wolkenlucht die voorbijraast, een bloem die uitkomt of een muur die wordt geschilderd. iTimelapse Pro bestond al een paar jaar, maar de app werd over het algemeen als nauwelijks bruikbaar beschouwd vanwege de vele bugs die erin

zaten. Zo crashte de app bij het renderen van filmpjes en kon er alleen op lage resoluties mee worden gewerkt. Dat is allemaal veranderd met de nieuwe versie van de app, die speciaal voor de iPhone 4 is ontwikkeld.

Je kunt alles precies naar smaak instellen: het aantal foto's dat je wilt nemen, met welk interval en over welke tijdspanne. Je kunt je iPhone zelfs laten reageren op geluid, zodat er een afbeelding wordt opgeslagen op ieder moment dat je in je handen klapt.

Vervolgens worden alle beelden achter elkaar gezet en ontwikkeld tot een filmpje in een resolutie en met een snelheid naar keuze. Om de app volledig tot zijn recht te laten komen, is het aan te raden om een klein statiefje te kopen, zodat je niet al te veel moeite hoeft te doen om je hoek goed te krijgen en vast te houden. Ook is het slim je adapter vast aan te sluiten, want een nadeel aan iTimeLapse Pro is de app ervoor zorgt dat je accu binnen de kortste keren leeg is.

Kortom

Met iTimelapse Pro heb je alles in huis om je eigen time lapse te maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten