F-Secure Anti-Virus en Internet Security 2012

Door: Joris Peterse | 04 november 2011 14:23

Apps & Software

F-Secures Internet Security is ideaal voor gebruikers die na de installatie nauwelijks omkijken willen hebben naar hun computerbeveiliging. Dat was al onze conclusie van de vorige versies en het kan wederom over Internet Security 2012 gezegd worden.

Heel veel hebben de Finse ontwikkelaars niet veranderd in versie 2012. Eerlijk gezegd hoefde er ook niet heel veel te gebeuren, want Internet Security 2011 was al prima software. Het grote voordeel is dat het programma bijzonder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. De status, de instellingen, statistieken, alles is helder en staat standaard zo geconfigureerd dat u er eigenlijk nauwelijks omkijken naar hebt. Door in het hoofdscherm op Taken te drukken, kunt u tevens de belangrijkste taken direct uitvoeren. Erg handig. Wilt u dieper in de instellingen graven, dan zijn de mogelijkheden wat beperkt. Met uitzondering van de firewall waarbij u wel uitgebreide gevorderde wijzigingen kunt aanbrengen. Deze instellingen zijn echter dusdanig ingewikkeld weergegeven dat er nauwelijks uit valt te komen, wat in contrast is met de rest van het programma.

Het startscherm van F-Secures Internet Security 2012.

Launch Pad

De opvallendste wijziging is de Launch Pad, die opent wanneer u op het F-Secure-logootje in de systeembalk klikt. Deze Launch Pad lijkt op een desktopgadget en beschikt over drie knoppen. Een knop om bij de beveiligingsonderdelen te komen, een knop voor ouderlijk toezicht en een knop die leidt naar de F-Secure-website en met een keuzemenuutje naar overige instellingen, support etc. leidt. Een andere toevoeging zijn de instellingen voor de updatemethode voor andere (mobiele) netwerken. Zo kunt u per netwerk aangeven of er updates gedownload mogen worden, wat behoorlijk datakosten kan besparen met bijvoorbeeld een laptop op een mobiel netwerk.

De knop Taken leidt naar een handig overzicht van de belangrijkste taken.

Het ouderlijk toezicht is ook behoorlijk onder handen genomen en werkt nu eindelijk samen met de Windows-gebruikersaccounts. Bovendien is er qua logboeken duidelijk te zien wat de gebruiker (bij welke het toezicht ingesteld staat) op internet heeft uitgespookt en wanneer.

Anti-Virus 2012

De goedkopere Anti-Virus 2012-software is in feite een light-variant van de Internet Security waar onder andere de ouderlijk toezicht-, e-mailbeveiliging- en firewallonderdelen zijn weggesneden. Maakt u vooral gebruik van webmail (bijvoorbeeld Gmail of Hotmail) en hebt u geen kroost, dan bent u waarschijnlijk beter af met de Anti-Virus-versie. Een keuze voor Internet Security 2012 vanwege de firewall zijn de extra kosten niet echt waard, vooral omdat Windows zelf ook standaard over een prima firewall beschikt.

De rest van de taken stelt u in de instellingen in.

Conclusie

F-Secures beveiliging is prettige software. De focus ligt op bescherming tegen malware en andere vormen van online criminaliteit en voegt daar geen andere functies aan toe. Qua opsporing en verwijdering van bedreigingen gaat F-Secure al lang mee in de top. De interface is duidelijk en de instellingen zijn makkelijk door te komen, bovendien hebt u voor de belangrijkste instellingen Windows-administratorrechten nodig, dat wel zo veilig is. Minpuntje is wel dat er weinig verandering is doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie. Maakt u dus al gebruik van de 2011-versie dan bent u nog prima af met uw reeds-geïnstalleerde software.

F-Secure Internet Security 2012

Prijs € 44,95 (1 jaar, 1 gebruiker), € 59,95 (1 jaar, 3 gebruikers), € 94,95 (2 jaar, 3 gebruikers)

Taal Nederlands

Download 967 KB voor installer

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 512 MB RAM, 600 MB harde-schijfruimte

Maker F-Secure

Oordeel 8/10

Pluspunten

Fijne interface

Overzichtelijke instellingen

Samenwerking met Windows-gebruikersaccounts

Administratorrechten zijn nodig

Erg goede opsporing en verwijdering malware

Minpunten

Niet erg uitgebreid qua functies

Firewall-instellingen ingewikkeld

F-Secure Anti-Virus 2012

Prijs € 39,95 (1 jaar, 3 gebruikers), € 64,95 (2 jaar, 3 gebruikers)

Taal Nederlands

Download 967 KB voor installer

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 600MHz-processor, 256 MB RAM (Windows XP), 512 MB RAM (Windows Vista/7), 600 MB harde-schijfruimte

Maker F-Secure

Oordeel 8/10

Pluspunten

Fijne interface

Overzichtelijke instellingen

Samenwerking met Windows-gebruikersaccounts

Administratorrechten zijn nodig

Erg goede opsporing en verwijdering malware

Minpunten

Niet erg uitgebreid qua functies

0 Reactie(s) op: F-Secure Anti-Virus en Internet Security 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.