Facebook lanceert gaming-platform Gameroom voor Windows

Door: Daan Doedens | 02 november 2016 09:18

Apps & Software

Facebook breidt zijn activiteiten op het gebied van online en offline spelletjes uit met een eigen gamingplatform. Gameroom staat nu nog in de kinderschoenen, maar moet uiteindelijk de strijd aangaan met grote platformen als Steam.

In Gameroom kunnen ontwikkelaars hun games in de etalage zetten. Dat zijn nu nog spellen tot 200MB groot, maar het is niet ondenkbaar dat er in de toekomst spellen beschikbaar komen die kunnen wedijveren met grote commerciële titels. Nu staan er in Gameroom nog voornamelijk games die ook al via Facebook zelf beschikbaar zijn. Lees ook: De toekomst van Facebook.

Kinderziektes

Gameroom moet het dus nog niet hebben van de kwaliteit van de spellen, en ook het platform zelf werkt nog niet helemaal zoals het zou moeten. Veel games doen het nog niet of nog niet goed, en het aanbod van titels die de moeite waard zouden zijn om te spelen is nog wat schaars.

Het toont wel aan dat Facebook zich nog serieuzer gaat richten op gaming. Dat deed het bedrijf al - je kent ongetwijfeld de Candy Crush- en Farmville-verzoekjes die te pas en te onpas in je meldingen verschijnen - maar met een eigen platform kan Facebook games nog meer integreren in het sociale medium. En doordat dertig procent van de verkoop uit de games naar Facebook gaat, kan het er nog een leuk zakcentje mee verdienen ook.

Facebook Gameroom is gratis te downloaden voor Windows (7 of hoger). Bekende titels als Words With Friends, Triva Crack en Songpop zijn al beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Facebook lanceert gaming-platform Gameroom voor Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.