'Facebooks Moneypenny wordt sociale zoekmachine'

Door: niels-van-der-helm | 14 juli 2015 19:30

Nieuws

Facebook Messenger wordt mogelijk uitgebreid met een sociale zoekfunctie genaamd Moneypenny. Deze functie zorgt ervoor dat de Facebook-gebruiker wordt geholpen bij het vinden van relevante zoekresultaten, en wel door een fysiek persoon. Dit meldt appleinsider.com op basis van drie anonieme bronnen.

In 2011 lanceerde Facebook haar Messenger los van het social media-platform. Hierdoor kunnen gebruikers van Facebook in een losse applicatie direct chatten met Facebook-vrienden of mensen die zij mogelijk willen toevoegen aan hun netwerk.

Moneypenny

Er gaan geruchten dat Facebook haar diensten voor Facebook Messenger wil uitbreiden met een zoekfunctie die de gebruiker aanbevelingen doet die over het gehele internet gevonden zijn door een fysieke persoon. Het systeem dat de gebruiker assisteert door middel van de aanbevelingen wordt Moneypenny genoemd. Moneypenny zou een mix tussen Siri en Amazon's Echo moeten worden. De naam Moneypenny is afgeleid uit de James Bond-films. Moneypenny is de assistente bij de inlichtingendienst waar de geheim agent zijn werk doet.

Het is echter nog niet duidelijk of deze functie daadwerkelijk toegevoegd gaat worden aan Facebook Messenger en zo ja, wanneer dit zal gebeuren.

0 Reactie(s) op: 'Facebooks Moneypenny wordt sociale zoekmachine'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.