Facebook naar je hand zetten met Social Fixer

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 18 februari 2014 08:30

Apps & Software

Hyves is niet meer en dat is jammer, maar Facebook kan vrijwel hetzelfde als wat Hyves kon. Bijna dan, want Facebook staat het niet toe om een persoonlijk uiterlijk aan je site te geven. Toch kun je alsnog skins en templates forceren met behulp van Social Fixer voor Chrome.

Social Fixer installeren

Social Fixer is een extensie die als het ware een schil over Facebook legt. Want je kunt natuurlijk de site van Facebook in werkelijkheid niet aanpassen. Maar de extensie laat het lijken alsof dat wel kan, en dan maakt dat voor jou als gebruiker natuurlijk geen verschil. Naast het toevoegen van een ander uiterlijk kan de extensie ook wat irritaties verhelpen, zoals meer overzicht in je newsfeed dankzij tabbladen enzovoort. Je installeert Social Fixer door in Chrome te navigeren naar de pagina met de extensie en vervolgens te klikken op Gratis en daarna op Toevoegen.

Social Fixer is een gratis extensie waarmee je Facebook volledig kunt configureren.

Social Fixer gebruiken

Het lijkt nu alsof er niets is gebeurd, want er is geen knop bijgekomen in Chrome. Dat klopt, want Social Fixer zit slim in elkaar en activeert de extensie alleen wanneer dat nodig is. Dus zodra je in Chrome navigeert naar Facebook en inlogt, zul je zien wat het effect van de extensie is.

Je kunt dan kiezen voor aanbevolen instellingen of minimalistische instellingen. Het verschil tussen de twee is dat bij de eerste optie alles aan staat en bij de tweede vrijwel alles uit, zodat je zelf per optie kan zien wat het doet. Wij gaan voor dit voorbeeld voor de aanbevolen instellingen.

Klik Next. Je doorloopt nu een Wizard die je laat zien wat er allemaal veranderd is in Facebook met deze extensie. Klik net zo lang op Next tot je de Wizard hebt doorlopen. Je ziet nu direct wat er is veranderd. Er zijn tabbladen toegevoegd aan je Nieuwsoverzicht en wanneer je met je muis over een afbeelding beweegt verschijnt er een grotere versie van in beeld.

Met één druk op de knop kun je zelfs het complete uiterlijk veranderen.

Maar de mooiste optie is de knop met de waterpomptang rechtsboven. Wanneer je hierop klikt, kun je het uiterlijk en de werking van Facebook volledig aanpassen, bijvoorbeeld een compleet andere achtergrond, de manier waarop hashtags voor jou werken veranderen enzovoort. Je herkent Facebook letterlijk niet meer terug (zolang je het opent in Chrome uiteraard).

1 Reactie(s) op: Facebook naar je hand zetten met Social Fixer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 februari 2014 18:41 Anoniem
    dit is wel erg belegen "nieuws"
    Ik gebruik het al ruim 2 jaar…..
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.