Facebook neemt Instagram over voor 1 miljard dollar

© PXimport

Facebook neemt Instagram over voor 1 miljard dollar

Geplaatst: 10 april 2012 - 09:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Facebook koopt Instagram op voor één miljard dollar. Dat maakte Facebook-oprichter Mark Zuckerberg maandag bekend. Zowel de populaire fotoapp als diens werknemers vallen in handen van Facebook.

De overname zal naar verwachting nog in het lopende kwartaal worden afgerond, waarbij Facebook het aankoopbedrag in contanten en aandelen zal uitbetalen. Hiermee zal Facebook de grootste overname uit zijn geschiedenis realiseren. Zuckerberg belooft dat de fotoapplicatie op zichzelf zal blijven staan en dat het geen exclusieve dienst van Facebook zal wordt.

"Het feit dat Instagram ook verbonden is aan diensten buiten Facebook, is volgens ons een van de belangrijkste elementen. Het zal dan ook mogelijk blijven om foto's op andere sociale netwerken te plaatsen en ook zal de optie aanwezig blijven om Instagrams niet op Facebook te delen", aldus Zuckerberg op Facebook.

iPhone en Android

Instagram is in korte tijd uitgegroeid tot de populairste foto-applicatie voor smartphones. Naast de iPhone is deze app sinds kort ook beschikbaar op Android-toestellen. Met de applicatie kunnen gebruikers foto's maken, bewerken en deze delen met vrienden en op sociale media als Facebook en Twitter.

Inmiddels zou Instagram al meer dan 27 miljoen geregistreerde gebruikers tellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000