Facebook-pagina's ontwerpen met Cool Mojito

Door: Evi Maquoi | 23 februari 2012 17:36

Apps & Software

Via Facebook kunt u erg eenvoudig pagina's aanmaken voor uw vereniging, hobby, idool, bedrijf enzovoorts. Het grootste nadeel is dat de vormgeving erg saai en standaard is. Verder dan prikbordberichten, statussen en foto's op witte achtergrond komt u niet. Tenzij u met Cool Mojito aan de slag gaat.

1. Thema kiezen

Surf naar Cool Mojito. Om gebruik te maken van de gratis dienst moet u zich wel eerst even registreren. Klik op Sign up FREE om verder te gaan. Cool Mojito vraagt vervolgens toestemming tot uw Facebook-gegevens. Deze toestemming is noodzakelijk om de dienst te kunnen gebruiken. Klik op Toestaan om verder te gaan. U wordt nu doorverwezen naar de startpagina van de ontwerpmodus. Klik op Create New Page om een nieuwe pagina aan te maken. Geef uw pagina in het dialoogvenster een paginanaam, kies een categorie en klik op Add Page. Vervolgens moet u een sjabloon kiezen. Cool Mojito biedt tientallen kant-en-klare sjablonen aan waarmee u erg snel een fraaie Facebook-pagina kunt maken. De sjablonen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: Business, Religion, Non Profit, Education, Video, Store en Campaign. Via All Themes krijgt u alle beschikbare sjablonen in één keer te zien. Kies een sjabloon met een vormgeving die u mooi vindt of kies Blank Theme als u met een maagdelijk wit vel wilt starten.

Nadat u een sjabloon geselecteerd hebt, kunt u echt aan de slag.

2. Vormgeven

De opmaakmogelijkheden zijn erg uitgebreid. U kunt in de pagina eenvoudig titels en tekstblokken aanpassen. Voer uw tekst in, wijzig de tekstgrootte en -kleur, maak uw tekst eventueel vet of cursief, voeg hyperlinks toe en pas de uitlijning aan. Via de bewerkbalk is het even gemakkelijk als in een tekstverwerker. Om foto's te wijzigen, klikt u op de Click to upload picture-knop in een bestaand fotoframe. Navigeer naar de exacte bestandslocatie op uw harde schijf, selecteer een afbeelding en klik op Upload. Versleep de rechteronderhoek van de foto om het formaat aan te passen.

Onder het tabje Layout Apps in de linkerkolom kunt u de structuur van de pagina aanpassen en via Multimedia Apps voegt u extra elementen aan de pagina toe. Sleep bijvoorbeeld het YouTube-logo naar uw pagina om een filmfragment toe te voegen. Daarnaast kunt u via 'sleur en pleur' ook nog tekstvakken, foto's, titels of banners toevoegen. Gevorderden kunnen nog extra elementen toevoegen aan de hand van HTML-code met de Custom Code-knop. Klaar? Klik op Save & Continue om verder te gaan.

Elementen toevoegen kan erg eenvoudig via slepen en neerzetten.

3. Publiceren

Voordat u overgaat tot het publiceren van uw pagina, krijgt u eerst een voorvertoning te zien. Indien u nog niet helemaal tevreden bent met het resultaat, klikt u bovenaan op de knop Design Page om terug te keren naar de designmodus. Bent u wel tevreden met de opmaak? In de linkerkolom kunt u nog wat opties omtrent het publiceren van uw pagina inschakelen. Via Fangate kunt u bijvoorbeeld instellen dat uw bezoekers eerst op de Vind ik leuk-knop moeten klikken om toegang tot de pagina te krijgen. Share laat toe dat bezoekers uw pagina kunnen delen met anderen en via Comments beslist u of bezoekers reacties kunnen achterlaten. Onder Share options kunt u nog instellen of uw nieuwe Facebook-pagina gelinkt mag worden aan uw profielpagina zodat vrienden kunnen zien dat u net een nieuwe pagina aangemaakt hebt.

Klaar? Via Publish to kunt u uw Facebook-pagina selecteren. Vink nog even I agree to not violate Facebook Platform Policies aan en klik op Publish & Grow Your Fanbase om uw gloednieuwe pagina te publiceren.

In ruil voor de gratis dienst zet Cool Mojito wel de tekst 'Powered by Cool Mojito' boven- en onderaan uw pagina.

0 Reactie(s) op: Facebook-pagina's ontwerpen met Cool Mojito

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.