Facebook Videoparty: zo kijk je samen naar video’s

Door: Wesley Akkerman | 11 april 2021 15:02

Facebook logo
How To

Facebook biedt een functie aan waarmee je samen naar video’s kunt kijken op het sociale medium: Facebook Videoparty. Wanneer je zo’n party aanzwengelt, dan wordt de videostream voor alle kijkers gelijkgetrokken, zodat je op hetzelfde moment naar dezelfde beelden kijkt.

Dat is een bijzonder handige functie, om verschillende redenen. Voorlopig hebben we nog wel even te maken met een pandemie, waardoor we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven. En zo kun je toch iets samen doen. Op eenzelfde manier kun je bijvoorbeeld ook naar films en series op Disney+ kijken. Daarnaast is het leuk om zo toch bepaalde video’s te delen met vrienden en familie die ver weg wonen. Dus ook na de pandemie kun je hiervan gebruikmaken.

Zo werkt Facebook Videoparty

Als je een Facebook Videoparty wil starten, dan kun je dat doen vanuit je nieuwsoverzicht of tijdlijn. Bovenaan klik je dan op de tekst naast je profielfoto. Klik vervolgens op de drie puntjes die nu in beeld staan en kies daar de optie Videoparty uit. Nu is het zaak dat je een video uitkiest of een categorie selecteert (zoals Voor jou, Bekeken en Live). Binnen een categorie krijg je nog veel meer video’s te zien. Kies nu de video’s uit die je wil bekijken en druk dan op Volgende

Wil je nog een beschrijving toevoegen aan je Facebook Videoparty, dan kan dat in het volgende scherm. Heb je dat gedaan of wil je dat niet doen, dan kun je op de knop Plaatsen drukken. Als je alles goed gedaan hebt, dan staat er een melding in beeld: “Je Videoparty gaat zo beginnen”. Zodra de videoparty opgezet is, kun je je vrienden of familieleden toevoegen. Zo kijk je samen naar video’s.

Als je eenmaal in een Facebook Videoparty zit, dan kun je een aantal dingen doen. Je kunt video’s toevoegen door rechts op de daarvoor bestemde knop te drukken. Je uitgekozen video’s belanden dan in de wachtrij. Je kunt extra vrienden uitnodigen door op de deelknop te drukken. Ook kun je opmerkingen toevoegen door rechts onderin op Schrijf iets… te drukken. Zo kun je samen chatten tijdens het kijken. Daarnaast is het mogelijk stickers en emoji te gebruiken in die chat.

Videoparty stopzetten

Wil je de Facebook Videoparty beëindigen? Geen probleem. Je klikt rechts bovenin op de drie puntjes en vervolgens op Videoparty beëindigen > Beëindigen > Klaar.

Na het beëindigen van de videoparty wordt er een bericht aangemaakt en opgeslagen op je tijdlijn. In dit bericht kun je alle bekeken video’s en alle geplaatste opmerkingen bekijken. Dit is tevens de plek waar je de videoparty opnieuw kunt bekijken, mocht je dat willen.

0 Reactie(s) op: Facebook Videoparty: zo kijk je samen naar video’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.