Facebook zoekgeschiedenis wissen

© PXimport

Facebook zoekgeschiedenis wissen

Geplaatst: 4 april 2014 - 05:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Martin Gijzemijter

Het blijft vervelend dat er zaken worden opgeslagen waar je als gebruiker geen weet van hebt. Wist je bijvoorbeeld dat Facebook iedere zoekopdracht die je uitvoert op de site opslaat? Weliswaar alleen voor je eigen overzicht, maar toch, zo'n overzicht is wel heel privacygevoelig. Zo wis je de lijst!

'Ik heb niets te verbergen' is altijd het eerste argument wanneer je mensen wijst op het gevaar van privacygevoelige informatie. Dat kan dan wellicht zo zijn, toch is er eigenlijk geen enkele reden dat Facebook een overzicht moet bewaren van je zoekopdrachten. Daarbij, mócht je account een keer gehackt worden (en dat kan), dan kan zo'n overzicht heel vervelend zijn als het uitlekt.

Om het zoekoverzicht te verwijderen, klik je in Facebook rechtsboven op het pijltje naar beneden, en op Activiteitlogboek in het menu dat uitklapt. Je ziet dan een overzicht van alle zaken die Facebook van je bijhoudt. Wist je bijvoorbeeld dat Facebook (indien gekoppeld) feilloos registreert wat je kijkt op Netflix?

 

© PXimport

Zelfs wat je kijkt op Netflix kan door Facebook worden bijgehouden.

In het menu links zie je een rijtje opties, met Foto's, Vind-ik-leuks en Reacties. Daaronder zie je de optie Meer, klik daarop en klik vervolgens op Zoeken. Je ziet nu een uitgebreid overzicht van alle zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd, inclusief de datum waarop je dat hebt gedaan. Je kunt individuele opdrachten verwijderen door op het symbool achter de opdracht te klikken, maar je kunt ook het gehele overzicht verwijderen door te klikken op Zoekgeschiedenis wissen.

 

© PXimport

Het Activiteitlogboek toont alle zoekopdrachten uit het verleden. Je kunt ze in één keer wissen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten