FastCopy 2.11

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 06 juli 2012 11:09

Apps & Software

Er zullen maar weinig mensen zijn die bestanden kopiëren als een favoriete bezigheid zien. Wanneer u veel of grote bestanden moet kopiëren, dan kost dat vaak ontzettend veel tijd. En dat hebt u wellicht niet als u snel iets wilt kopiëren. FastCopy biedt uitkomst.

Voordat we het programma bespreken, eerst een klein puntje over de installatie. Wanneer u FastCopy namelijk uitpakt, kunt u het programma openen of op Setup.exe klikken. Dat doet vermoeden dat dit programma dus zowel draagbaar (zonder installatie) als op reguliere wijze kan worden gebruikt. Dat blijkt dus niet waar, zodra u handelingen gaat uitvoeren krijgt u vage foutmeldingen. Pas na het uitvoeren van het installatieprogramma werkt FastCopy naar behoren en dat had duidelijker moeten zijn. Duidelijkheid is een sleutelwoord dat sowieso niet heel erg van toepassing is op dit programma. Zodra u het hebt gestart, krijgt u een compacte interface met opties die niet iedereen iets zullen zeggen.

De interface gooit u nogal in het diepe met opties die zonder uitleg niet direct duidelijk zijn.

Snel

Gelukkig voor de makers geeft gebruiksvriendelijkheid hier niet de doorslag, want hebben dit programma immers geïnstalleerd om z'n snelheid. Daar gooit FastCopy wel hoge ogen mee. Een eenvoudige kopieeropdracht van een bestand van 2,1 GB werd in één minuut en twee seconden gekopieerd met FastCopy, waar dezelfde handeling in Windows Verkenner er één minuut en vierenvijftig seconden over deed. Bijna twee keer zo lang dus. U kunt zich voorstellen dat dit letterlijk uren kan schelen als u terabytes aan informatie kopieert (al zijn we ook al blij met tien minuutjes winst op gigabytes). Handig is ook dat u allerlei filters kunt toepassen. U kunt bijvoorbeeld precies definiëren wat er gekopieerd moet worden en wat niet, zonder dat bestand voor bestand aan te hoeven geven.

Snel is FastCopy zeker, en met de handige filters geeft u precies aan wat u wilt kopiëren en wat niet.

Conclusie

FastCopy is een verdraaid krachtig programma en juist daarom is het wel jammer dat u direct in het diepe wordt gegooid wat interface betreft. Laat u daardoor niet afschrikken en duik een middagje in de mogelijkheden. Het zal u bakken met tijd schelen in de toekomst.

FastCopy 2.11

Freeware

Taal Nederlands

Download 371,8 KB

OS Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 752 KB harde-schijfruimte

Maker H. Shirouzu

Oordeel 8/10

Pluspunten

Razendsnel kopiëren

Handige en krachtige filters

Minpunten

Installatie is wat onduidelijk

Interface biedt te weinig uitleg

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FastCopy 2.11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.