FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack 1.67

Door: Evi Maquoi | 18 februari 2010 11:48

Apps & Software

Fotografeert u in RAW-formaat? Dan is de kans groot dat u geen miniatuurweergaven kunt bekijken in Windows Verkenner, zeker indien u met Windows XP of een 64bit-versie van Windows werkt. Dankzij het FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack is dat wel mogelijk. Het pakket kan overweg met zo goed als alle RAW-bestanden van onder andere Canon, Leica, Hasselblad, Nikon, Panasonic en Sony.

Fotograferen In RAW biedt ontzettend veel mogelijkheden. Toch stellen heel wat fotografen hun camera zo in dat de beelden zowel in RAW als in jpg-formaat opgeslagen worden, bijvoorbeeld om sneller doorheen hun foto’s te navigeren wanneer ze ingeladen zijn op de computer. Wie het FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack installeert kan gerust uitsluitend in RAW fotograferen en dus harde-schijfruimte besparen. Dankzij deze tool kunt u namelijk miniatuurweergaven van uw RAW-bestanden bekijken in Windows Verkenner. FastPictureViewer kan overweg met meer dan twintig verschillende RAW-extensies van alle grote camerafabrikanten. Dankzij deze codecs wordt Windows Verkenner een RAW-viewer voor Windows XP, Vista en Windows 7 (32 bit én 64 bit).

In plaats van een lelijk pictogram krijgt u nu een gewone miniatuurweergave te zien.

Diashows

Dankzij FastPictureViewer kunt u niet enkel miniatuurweergaven oproepen in Verkenner, maar ook RAW-beelden openen met bijvoorbeeld Windows Live Photo Gallery of Windows Media Center. Het is zelfs mogelijk om diavoorstellingen te bekijken van uw RAW-bestanden.

FastPictureViewer is een absolute ‘must have’ voor iedereen die in RAW fotografeert. Het pakket kan overweg met RAW-bestanden van meer dan driehonderd cameramodellen en werkt zowel op de 32- als 64bit-versies van Windows Vista en Windows 7. Het enige minpuntje is dat de licentievoorwaarden nogal opdringerig zijn. In grote rode drukletters waarschuwt de maker dat FastPictureViewer geen freeware is, maar ‘donatie’-ware is. U krijgt dan ook een snelkoppeling naar de PayPal-website op uw bureaublad geplaatst. Uiteraard beslist u volledig zelf of u geld wilt doneren aan de makers.

Echte pro’s moeten zeker ook FastPictureViewer Professional eens uitproberen. Voor minder dan 26 euro krijgt u een erg snelle viewer met kleurbeheer die ook de EXIF-gegevens en het histogram weergeeft. Ideaal om snel doorheen grote collecties hoge resolutie beelden te navigeren.

Het FastPictureViewer Codec Pack laat ook toe om RAW-bestanden in Windows Live Photo Gallery of Windows Media Center te bekijken.

FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack 1.67

‘Donatie’-ware

Taal Engels

Medium 3 MB download

OS Windows XP/Vista/7 (ook 64 bit)

Systeemeisen Pentium II, 512 MB RAM, 10 MB harde-schijfruimte

Maker Axel Rietschin Software Developments

Oordeel 8/10

Pluspunten

RAW-formaten van meer dan 300 cameramodellen

22 soorten RAW-bestanden

Werkt ook met Media Center en Windows Live Photo Gallery

Minpunten

Opdringerige licentievoorwaarden

0 Reactie(s) op: FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack 1.67

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.