© CIDimport

Fax, print en verzend brieven

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 09:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie Computer!Totaal

De iPad heeft geen knopje om te printen. Wanhopige gebruikers leggen het apparaat onder het fotokopieerapparaat, maar met de Fax Print & Share Pro (FPSP) van Ndili Technologies is dat niet meer nodig.

Via het hoofdmenu van FPSP kun je printmateriaal toevoegen. Selecteer het te printen of te faxen bestand uit bekende formaten als .DOC- en .pdf-documenten en jpg- en gif-plaatjes.

Met FPSP kun je pagina's rechtstreeks naar een netwerkprinter sturen die is verbonden met een router. Ik heb drie verschillende printers getest en het werkte prima met twee draadloze - de Epson Stylus NX510 en Brother HL-2170W. In kleur printen met een Oki Data C6050-printer was echter onmogelijk. Ndili sleutelt momenteel aan de drivers.

De app kan ook een ouderwetse brief of ansichtkaart versturen, als je vooraf de portokosten betaalt. Ik verzond een brief die er uitstekend uitzag en een week later in een witte envelop op zijn bestemming arriveerde.

Kortom

Helaas kost het printen erg veel tijd. Elk bestand moet in het programma worden geïmporteerd voordat het kan worden geprint. Om een webpagina te printen moet je die eerst binnenhalen de Downloader van de app en dan terugkeren naar het hoofdmenu. Het zou een verbetering zijn als FPSP gewoon print wat op het scherm staat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten