FBI onderzoekt uitgelekte LinkedIn-wachtwoorden

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 juni 2012 10:44

Apps & Software

De FBI heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van 6,48 miljoen LinkedIn-wachtwoorden eerder deze week. De Amerikaanse politiedienst zegt hiervoor nauw samen te werken met LinkedIn Corp.

Op woensdag werd bekend dat een Russische hacker in het bezit was gekomen van bijna 6,5 miljoen wachtwoorden van LinkedIn-gebruikers. Een deel hiervan werd zelfs direct online gezet. Nadat LinkedIn de uitgelekte wachtwoorden had geblokkeerd, zal er nu dus door de FBI uitvoerig onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de hack.

Verschillende veiligheidsexperts claimen dat LinkedIn vooral zelf verantwoordelijk is voor de problemen. De wachtwoorden zouden immers niet voldoende beschermd zijn. Nederland telt inmiddels zo'n drie miljoen LinkedIn-gebruikers, en de Tweede Kamer eist dan ook uitleg van minister Spies over de gevolgen van de kraak bij het sociale netwerk.

Internetcriminelen

Liesbeth Spies, minister van Binnenlandse Zaken, zal uiterlijk eind volgende week een brief naar de Tweede Kamer sturen met haar bevindingen. Vinden de partijen haar uitleg onbevredigend dan zal er een debat over de kwestie plaatsvinden in de kamer.

Veel politieke partijen hebben aangegeven zich grote zorgen te maken over het uitlekken van de wachtwoorden. Internetcriminelen kunnen dergelijke toegangscodes namelijk eenvoudig gebruiken bij het plegen van fraude of het verspreiden van schadelijke software.

0 Reactie(s) op: FBI onderzoekt uitgelekte LinkedIn-wachtwoorden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.