FeyConverter

Door: frank-de-graaf | 30 december 2010 13:04

Apps & Software

Zoekt u een programma waarmee u cd’s kunt rippen en vervolgens omzetten naar een gecomprimeerd formaat? Één ding is zeker: u hebt keuze genoeg, want er zijn tal van programma’s die deze taak kunnen uitvoeren. FeyConverter is een leuke variant die behoorlijk wat codecs ondersteunt, inclusief de zeldzamere ‘lossless’ indelingen zoals FLAC.

De installatie van de software heeft niet al teveel om het lijf. Als de procedure is voltooid, plaatst u de muziek-cd in uw computer en start u FeyConverter. Kies bij Options voor de juiste cd-speler en klik vervolgens op de eerste knop om nummers van de cd aan de conversielijst toe te voegen. Kies bij Options, General Settings de gewenste encoder op het tabblad Encoders en pas eventueel de bestandsnamen aan. De meeste opgenomen encoders kunnen nog worden geconfigureerd. Klik op hetzelfde Encoders-tabblad op Configure encoder om specifieke instellingen te kiezen. Vrijwel alles staat standaard al goed ingesteld voor normaal gebruik, het is dus niet erg als u niet alle instellingen begrijpt. FeyConverter begint met omzetten zodra u op Play klikt, maar u kunt er ook voor kiezen om het proces handmatig te starten via het Encode-menu. De omgezette bestanden zijn terug te vinden in de map die u helemaal onderin het scherm hebt aangegeven. U kunt de zojuist geripte muziek ook afspelen, maar op dit onderdeel blinkt FeyConverter niet uit.

FeyConverter is een van de vele programma’s voor muziekconversie, maar het biedt interessante extraatjes zoals de FLAC-encoder.

FeyConverter

Freeware

Taal Engels

Download 5,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Let op: 2 van 42 virusscanners zien iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: FeyConverter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.