FIFA 14: Gratis en nog net zo leuk

© PXimport

FIFA 14: Gratis en nog net zo leuk

Geplaatst: 25 september 2013 - 07:27

Aangepast: 24 november 2022 - 10:26

Robin Smit

Het begin van een nieuw voetbalseizoen gaat elk jaar weer gepaard met de komst van een nieuwe editie van de voetbalgame FIFA. Ook dit jaar zijn er weer de nodige verbetering in de game doorgevoerd. De grootste verandering is echter wel dat FIFA 14 gratis is te downloaden.

Het is voor het eerst dat uitgever EA er hiermee voor kiest om FIFA voor iedereen beschikbaar te maken, maar bepaalde onderdelen alleen tegen betaling beschikbaar maakt. Zo kan je bijvoorbeeld gratis willekeurige wedstrijden spelen, maar voor onder andere competities en aangepaste wedstrijden, zul je in de buidel moeten tasten. Ik vind het hierbij erg netjes dat ook niet betalende spelers nog een leuke ervaring kunnen hebben met het spelen van FIFA 14.

Naast het nieuwe verdienmodel achter FIFA 14, kent de game de gebruikelijke verbeteringen. Zo ziet de game er weer iets beter uit dan de voorgaande edities en ook werkt de besturing van voetballers weer net even iets soepeler. Daarnaast is er in de game een volledig nieuwe besturing aanwezig die mij persoonlijk als grootste verandering is bijgebleven. In tegenstelling tot de traditionele besturing, beweeg je hierbij jouw voetballers door te tikken, vegen en slepen over het scherm. Dit idee klinkt misschien interessant, maar in de praktijk vond ik het dramatisch werken. Het is mij daarom ook niet helemaal duidelijk waarom deze besturing standaard als hoofdbesturing is ingesteld.

 

© PXimport

Conclusie

FIFA 14 is weer een nieuw deel in de FIFA serie dat zich kenmerkt door de gratis beschikbaarheid. Wil je alle functies in de game gebruiken dan zul je wel moeten betalen, maar ook voor niet betalende spelers biedt FIFA 14 het nodige vermaak. De game is verder op punten als vormgeving en besturing weer net iets beter dan zijn voorgangers. Ook wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe besturing die in mijn ogen dramatisch werkt. Gelukkig is dit uit te schakelen.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Weer een tandje beter

Gratis speelbaar

Minpunten

Nieuwe besturing werkt slecht

Conclusie

Prijs: Gratis Beschikbaar voor: iOS & Android Getest op: iPhone Download FIFA 14 in de [App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Ffifa-14-by-ea-sports%2Fid639816646%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003) of op [Google Play](https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.game.fifa14_row)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten