FileHippo Update Checker 1.038

Door: guus-crone | 02 mei 2011 15:51

Apps & Software

Softwaremakers verbeteren hun producten voortdurend, en met de regelmaat van de klok komen er dan ook updates voor allerhande programma’s uit. Hierdoor kan het een hele klus worden om alle software op uw pc up-to-date te houden. Gelukkig bestaan er verschillende programmaatjes die uw programma’s op ontbrekende updates controleren. Eén daarvan is Update Checker van FileHippo.com.

Met het Update Checker is het mogelijk te controleren of de laatste versies van door Filehippo.com aangeboden programma’s op uw pc geïnstalleerd zijn. Het programma werkt uiterst eenvoudig: na een snelle scan van uw systeem opent er een website, waarop vermeld wordt welke software op uw pc van een update voorzien kan worden. Updates kunt u vervolgens meteen vanaf dezelfde pagina downloaden.

Een nadeel van Update Checker is dat het uitsluitend kijkt naar programma’s die via FilleHippo.com te downloaden zijn. Het programma raadpleegt geen uitgebreide database waarin zoveel mogelijk software is opgenomen, iets wat bij een soortgelijk tooltje genaamd SUMo wel het geval is. Hierdoor zullen bepaalde programma’s op uw pc door Update Checker onopgemerkt blijven. Daar staat tegenover dat FileHippo.com zeer veel populaire software aanbiedt. De op onze pc meest gebruikte programma’s werden dan ook nagenoeg allemaal door Update Checker gevonden. Bovendien detecteert Update Checker daarbij alle programma’s waarin nogal eens lekken geconstateerd worden, en waarbij het dus van belang is dat we ze zo snel mogelijk updaten. Programma’s die we in dit verband willen noemen zijn Adobe Reader, Flash, Java, QuickTime en verschillende browsers.

Een prettige optie van Update Checker is dat u het programma met Windows kunt laten opstarten. Kiest u hiervoor, dan wordt uw systeem bij het opstarten gescand op ontbrekende updates. Wanneer deze ontdekt worden, laat Update Checker u dat direct weten via een pop-up die boven het systeemvak verschijnt. Een dubbelklik op deze pop-up brengt u vervolgens naar de webpagina, vanwaar u de benodigde update of updates kunt downloaden.

Eventuele updates kunnen direct gedownload worden.

Update Checker laat u desgewenst bij het opstarten al weten of er updates ontbreken.

FileHippo Update Checker 1.038

Freeware

Taal Engels

Download 247 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Controleert alleen op software die via FileHippo.com beschikbaar is

Geen Nederlandse versie beschikbaar

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FileHippo Update Checker 1.038

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.