FileLab Video Editor 1.1.0.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 06 januari 2012 14:55

Apps & Software

FileLab Video Editor is in tegenstelling tot andere videobewerkingsprogramma's niet heel zwaar qua systeembelasting. Overigens is het aanbod beperkt: kunt u voor fotobewerking kiezen uit veel verschillende gratis programma's, voor het bewerken van video is de freeware op één hand te tellen. Wanneer er dan een prachtig programma verschijnt, valt dat direct op, zoals ook in het geval van FileLab Video Editor.

Het programma is een vreemde eend in de bijt. U moet de software downloaden, maar opent deze vervolgens in uw browser. Oftewel, de basisbestanden voor het programma worden op uw harde schijf geïnstalleerd, zodat u de software soepel kunt draaien vanaf de server van FileLab. Videobewerken vanuit de browser, klinkt niet echt aantrekkelijk, maar dat blijkt een onjuiste aanname. Wat is dit programma ongelooflijk goed. Dat begint met de interface, die bestaat uit duidelijke grote knoppen en niet teveel poespas. Een begrijpelijke tijdlijn met lagen (zodat u ook meerdere video's over elkaar kunt leggen) en twee tijdlijnen voor effecten.

De interface is heerlijk eenvoudig en enorm gebruiksvriendelijk.

Er moet wel direct bij gezegd worden dat dit programma geen Premiere is, zelfs geen Premiere Elements. Het valt wellicht het beste te vergelijken met een programma als Windows Movie Maker, met de uitzondering dat u geen tekstlaag of afzonderlijke audiotrack kunt toevoegen. Dat zijn uiteraard twee flinke beperkingen, maar de makers pretenderen ook niet dat zij software hebben voor professionals. Ze willen u simpelweg in staat stellen om snel even een video in elkaar te knutselen en daar wat mooie overgangen en effecten op los te laten. Dat is dan ook precies waar men in geslaagd is, want we kennen geen videobewerkingspakket dat zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk werkt als dit programma. Alles is 'drag en drop'. Prettig aan FileLab Video Editor is vooral ook dat er veel bestandsformaten worden ondersteund. We kregen het zelfs voor elkaar om zonder problemen HD MTS-bestanden te importeren van de camera. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een filmpje te maken in traditioneel formaat (4:3), breedbeeld (16:9) of een formaat dat u zelf specificeert. Eenmaal klaar met monteren, exporteert u de video met twee muisklikken in het juiste formaat voor Facebook of Vimeo, maar ook voor bijvoorbeeld de iPhone, iPad enzovoort.

U hebt ook ruime keuze met betrekking tot het aantal exportopties, al kunt u niet direct uploaden naar videodiensten.

Wel jammer is dat er geen functie is ingebouwd om direct naar YouTube of Facebook te uploaden, vooral omdat u wel kunt inloggen met uw Facebook-account. Maar wat een fijne gratis oplossing is dit voor basale bewerkingstaken. Dikke pluim!

FileLab Video Editor 1.1.0.0

Freeware

Taal Engels

Download 1,38 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 3,2 MB harde-schijfruimte

Maker Ascensio System Limited

Oordeel 9/10

Pluspunten

Fijne, gebruiksvriendelijke interface

Ook ondersteuning voor diverse HD-formaten

Meerdere lagen (overlays) mogelijk

Minpunten

Alleen basaal (dus geen teksteffecten, aftiteling, enz.)

Geen directe uploadfunctie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FileLab Video Editor 1.1.0.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.