FileMenu Tools 6.01

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 03 februari 2012 10:18

Apps & Software

Wanneer u in de Windows Verkenner met de rechtermuisknop op een bestand klikt, dan verschijnt er een contextmenu met serie opties. Die opties zijn gedefinieerd door Microsoft en door geïnstalleerde programma's. Met FileMenu Tools kunt u zelf nieuwe commando's aan dat contextmenu toevoegen.

Wanneer u het programma opent, krijgt u direct een lange lijst met opties voorgeschoteld in een weinig subtiel menu. Dit soort zaken aanpassen in Windows is altijd een redelijk delicate kwestie, dus wat uitleg was hier absoluut gewenst. Het enige dat we u kunnen aanraden in dit geval is: laat u niet ondersneeuwen door de overdaad aan opties, want in werkelijkheid valt het allemaal wel mee.

De interface is nogal overweldigend, het knalt direct in beeld zonder enige uitleg.

Submenu

Waar u namelijk naar kijkt, zijn de opties uit een speciaal submenu dat FileMenu Tools toevoegt aan het contextmenu in Windows Verkenner. Dat de opties in een submenu worden geplaatst is wel zo prettig, want anders zouden alle extra opties in een lange lijst in het contextmenu getoond worden. U kunt opties uitschakelen door vinkjes te verwijderen of opties compleet verwijderen om ze nooit meer in het contextmenu weer te geven. Dat het programma liever niet rechtstreeks in het contextmenu werkt, maar in een submenu wil niet zeggen dat u dat ook hoeft te doen. Rechtsboven ziet u namelijk een optie genaamd Opdrachten van andere applicaties. Klikt u hierop en kiest u bijvoorbeeld voor Alle bestandstypen, dan kunt u bepalen wat u ziet als u rechtsklikt op een bestand.

De interface van FileMenu Tools schiet wat tekort, maar kunt u daar overheen stappen, dan hebt u een heel nuttig programma.

Neemt u de moeite om te ontdekken hoe het programma werkt, dan hebt u bijzonder veel controle over de contextmenu's in Windows.

FileMenu Tools 6.01

Freeware

Taal Nederlands

Download 6,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Veel voorgedefinieerd (evt. in submenu)

Minpunten

Interface

Te weinig uitleg

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FileMenu Tools 6.01

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.