© PXimport

FilerFrog 2.2.0

Geplaatst: 7 oktober 2011 - 08:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Robbert Brus

Met de komst van Windows 7 kwamen er weer een hoop handigheidjes bij. Toch zijn er altijd handelingen die gemakkelijker kunnen. FilerFrog verstopt een hoop van deze handigheidjes onder de rechtermuisknop.

U kent het wel: een hele omweg om een paar plaatjes te verkleinen, bestanden moeten verplaatsen via knippen en plakken, of een heel archiveerprogramma moeten starten om een bestand in stukjes te hakken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar FilerFrog een kleine eenvoudige handeling van maakt. Na de installatie van FilerFrog krijgt u in het menu van de rechtermuisknop een extra FilerFrog-menu met een hoop van deze extra opties.

© PXimport

Met FilerFrog verstopt u een hoop extra handigheidjes onder de rechtermuisknop. In de afbeelding verplaatsen we snelkoppelingen naar een nieuwe map.

De mogelijkheden

Klik met de rechtermuisknop om het menu van FilerFrog te voorschijn te halen. Een aantal voorbeelden onder het menu zijn: het kopiëren of verplaatsen van bestanden (direct naar de gewenste map), bestanden in stukjes hakken, afbeeldingen verkleinen, alle bestandsnamen in een map naar een tekstdocument kopiëren, logo's aan afbeeldingen toevoegen, bestanden en mappen met wachtwoord beveiligen en nog veel meer. De tools die u het meeste gebruikt kunt u in het submenu Favorites plaatsen. Klik de rechtermuisknop en kies FilerFrog / Favorites / Manage Favorites. Door middel van de pijltjesknoppen kunnen de veelgebruikte handelingen worden toegevoegd aan dit submenu.

© PXimport

In het menu Favorites kunnen uw meest gebruikte handelingen aan worden toegevoegd.

Conclusie

FilerFrog is een van de tools die na gewenning onmisbaar wordt. De mogelijkheden zijn uitgebreid en het gebruik is effectief. Al snel vraagt u zich waarschijnlijk af waarom Microsoft dit niet zelf heeft bedacht. Jammer is wel dat de tool soms vastloopt, maar de ontwikkeling is in volle gang en er worden regelmatig updates op de website geplaatst. FilerFrog is een echte aanrader.

© PXimport

© PXimport

FilerFrog 2.2.0

Freeware

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Oordeel 9/10

Pluspunten

Snel en gemakkelijk in gebruik

Uitgebreide mogelijkheden

Na gewenning een onmisbare tool

Minpunten

Nog niet helemaal foutvrij

Alleen Engels als taal

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten