Files Nederland: Elke file te slim af

Door: robin-smit | 13 november 2013 11:19

Review

Er zijn weinig tijdsbestedingen die zo nutteloos zijn als filerijden. Het is daarom ook logisch dat jij er graag alles aan doet om te voorkomen dat je achteraan mag sluiten in de rij. Files Nederland is een app die jou daar nu bij helpt.

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iOS

Getest op: iPhone

Download Files Nederland in de App Store

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Nationale file-informatie
  • Ook secundaire wegen
  • Intensiteit inzichtelijk
  • Minpunten
  • Informatie soms incorrect
  • Geen navigatie

Files Nederland is een app die jou een overzicht geeft van alles files in Nederland. De app kan dit zowel doen in een kaart- als lijstweergave, waardoor je het overzicht kan bekijken zoals jij dat graag ziet. Maak je hierbij gebruik van de kaartweergave dan zie je ook direct de locaties van alle bekende wegwerkzaamheden. Zo zie je niet alleen direct waar er nu file staat, maar ook waar je een verhoogde kans hebt om hierin te verzeilen.

De lijstweergave toont files zoals we dit in meer apps zien, namelijk gesorteerd op wegnummer. Het feit dat er op de kaart meer info is te zien over de intensiteit van de file en er ook secundaire wegen worden ondersteund, maakt dat mijn voorkeur naar deze laatstgenoemde weergave uit gaat. Zo Hebben alle wegen op de kaartweergave een groene, gele, rode of zwarte kleur meegekregen. Hierbij geldt dat je rode en zwarte wegen beter kan mijden, terwijl gele en groene wegen naar alle waarschijnlijkheid goed berijdbaar zijn. Helaas lijkt Files Nederland op secundaire wegen nogal weleens aan te geven dat daar file of vertraging is, terwijl dit niet het geval is. Opvallend is dat dit voornamelijk het geval is in de buurt waar moet worden afgeremd voor bijvoorbeeld een kruising of rotonde.

Erg handig aan Files Nederland is dat je de app de opdracht kan geven om jou te volgens tijdens het rijden. Hiermee zie je altijd of je een file nadert en hierop in moet spelen. Het anticiperen op files zul je echter nog wel zelf moeten doen, want de app kan je helaas geen alternatieve route voorschotelen. Heb je wel de behoefte aan deze mogelijkheid dan is een app als Waze wellicht een goed alternatief.

Conclusie

Files Nederland is een app die jou files op de kaart of in een lijst kaan tonen. Vooral de kaartweergave van de app bewijst erg nuttig te zijn. Zo worden op de kaart verkeerssituaties van secundaire wegen getoond en ook is het mogelijk om de intensiteit van files te bekijken. Deze intensiteit lijkt echter op secundaire wegen nog weleens inaccuraat te zijn. Ook is het jammer dat Files Nederland je niet de mogelijkheid geeft om middels navigatie files te ontwijken.

0 Reactie(s) op: Files Nederland: Elke file te slim af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.