Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Files Terminator Free 2.2.0.2

Door: Martin Gijzemijter Martin | 27 januari 2012 13:59

Apps & Software

Files Terminator is in het leven geroepen om bestanden permanent van uw schijf te wissen, want soms is het verstandig om ervoor te zorgen dat gegevens die u verwijdert ook echt voorgoed weg zijn. Bijvoorbeeld wanneer u de pc verkoopt aan een ander en niet wilt dat uw vakantiefoto's boven water worden gehaald, of vervelender nog, financiële informatie. De prullenbak leegmaken of zelfs formatteren is namelijk niet genoeg.

Wat heel fijn is aan dit programma en wat u direct zult merken wanneer u het voor het eerst start, is dat het programma niet heel veel kan. En dit ook niet pretendeert. Het bestaat maar met één doel: uw privacy waarborgen door gegevens permanent te verwijderen en daar zijn niet veel knoppen en toeters en bellen voor nodig. Oftewel, wanneer u het programma start, krijgt u direct de vraag: hoe wilt u uw gegevens wissen? Voor het permanent verwijderen van gegevens, gebruikt het programma verschillende protocollen. Dan kunnen we u om de oren slaan met termen als Pseudorandom, British HMG IS5, two pass Russian GOST P50739-95, three pass US DoD 5220.22M, enzovoort, maar tenzij u veel ervaring hebt met dit soort zaken, zullen die termen u niets zeggen. Juist daarom is het zo fijn dat het programma met grote letters in gewone mensentaal per protocol omschrijft wat het precies doet, zodat u ook inzicht krijgt in het proces.

De interface is niet moeilijker gemaakt dan nodig en geeft kort en bondige uitleg over wat welk protocol inhoudt.

Jammer is wel dat de interface in het Engels is en zelfs dat niet helemaal. Terwijl u met het programma werkt komen er af en toe teksten voorbij die lijken op Italiaans, die men duidelijk is vergeten te vertalen. Hoe dat komt laat zich raden: gebruikers kunnen via de site zelf een vertaling insturen (helaas voor het Nederlands nog niet gedaan).

Met het programma wist u zowel afzonderlijke bestanden (één of een selectie) of hele mappen met inhoud. Daarnaast is er de mogelijkheid om vrije schijfruimte te wissen. Dat klinkt onlogisch, maar onthoud dat vrije ruimte niet betekent dat de gegevens niet terug te halen zijn. Na bewerking met dit programma is dat wel het geval.

U kunt niet alleen bestanden en mappen permanent verwijderen, u kunt ook de vrije schijfruimte laten overschrijven.

Hoe weet u nu zeker dat u kunt vertrouwen op het programma? Dat heeft te maken met de protocollen die het programma gebruikt en u mag er echt van uitgaan dat wat u wist ook echt weg is. Daarbij kunt u zelf aangeven hoe extreem u te werk wilt gaan, want kiest u bijvoorbeeld voor optie 9 (Peter Gutmann), dan worden de gegevens 35 keer overschreven. Dat is veel, onnodig en duurt heel lang, maar als het u een veilig gevoel geeft, kunt u ervoor kiezen. Al met al een programma om achter de hand te hebben voor als u écht iets wilt laten verdwijnen op eenvoudige wijze.

Files Terminator Free 2.2.0.2

Freeware

Taal Engels

Download 1,31 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 3,03 MB harde-schijfruimte

Maker UploadRabbit

Oordeel 7/10

Pluspunten

Essentiële interface, geen toeters en bellen

Begrijpelijke uitleg over wat er gebeurt

Ook vrije ruimte overschrijven

Minpunten

De Engelse vertaling laat te wensen over

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: Files Terminator Free 2.2.0.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.