FileToFolder 1.1

Door: Martin Gijzemijter | 07 juni 2010 10:33

Review

Als er iets irritant is, dan is het een onoverzichtelijke puinbak op de computer. Natuurlijk hebben we allemaal de intentie om alles netjes georganiseerd in mappen op te slaan, maar gemakzucht en tijdgebrek zorgen er vaak voor dat we bestanden achteloos in de map Documenten of op een externe harde schijf knikkeren, met chaos als resultaat. In deze gevallen biedt FileToFolder uitkomst.

De werking van het programma is eigenlijk heel eenvoudig. U kunt een map opgeven waarin het programma moet scannen (al dan niet inclusief submappen) en daarbij kunt u aangeven op welke bestandstypen moet worden gefilterd (bijvoorbeeld alleen .mp3 of .jpg). Door op Preview te klikken, krijgt u een overzicht van de bestanden die zijn aangetroffen. Als deze selectie naar wens is, kunt u de opdracht geven tot het aanmaken van mappen, waarna de geselecteerde bestanden in deze mappen zullen worden geplaatst. De naam van de mappen zal identiek zijn aan die van het bestand dat in die map terechtkomt.

Bestanden die u selecteert kunnen door het programma automatisch in een map gezet worden.

Doeltreffend

Het programma doet z’n werk uitstekend, het aanmaken van mappen gaat razendsnel en u hebt daarnaast ook de mogelijkheid om FileToFolder te integreren in de Windows Verkenner, zodat u een reeks bestanden kunt selecteren die u vervolgens in een map kunt plaatsen door met de rechtermuisknop op de selectie te klikken. Overigens hoeft u niet automatisch de bestanden in de aangemaakte mappen te laten plaatsen, u kunt er ook voor kiezen om alleen de mappen aan te laten maken aan de hand van de bestandsnamen en vervolgens de bestanden daar niet in te verplaatsten (al is het nut daarvan ons niet direct duidelijk). Een minpuntje is dat wanneer er al een map bestaat met de naam van het document, dan wordt deze niet overschreven, maar u krijgt daarvan ook geen melding (het bestand blijft dus waar het staat), en dat kan tot verwarring leiden.

U kunt de software ook integreren binnen de Windows Verkenner, zodat u de actie met rechtsklik kunt uitvoeren.

Iets te eenvoudig

FileToFolder heeft zeker potentie, maar is in veel opzichten nog iets te eenvoudig. Zo zou het fijn zijn als we iets meer invloed hadden op de manier waarop mappen hun naam krijgen (bijvoorbeeld aan de hand van metadata of parameters die u zelf kunt ingeven, zoals oplopende nummers, etc.) of als het mogelijk zou zijn om (wederom aan de hand van parameters) mappen op meerdere niveaus aan te maken (automatische submappen aanmaken dus). Gezien het feit dat dit pas versie 1.1 van de software is, biedt dat mogelijkheden voor de toekomst.

FileToFolder 1.1

Freeware

Taal Engels

Download 992 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 1,05 MB harde-schijfruimte

Maker Codeline

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snel een lijst bestanden in mappen plaatsen

Integratie binnen Windows Verkenner mogelijk

Preview bekijken voor u de opdracht uitvoert

Minpunten

Geen controle over naamgeving mappen

Geen notificatie bij reeds bestaande map

0 Reactie(s) op: FileToFolder 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.