FileTypesMan 1.60

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 december 2010 13:57

Apps & Software

In Windows kunt u bepalen welke bestandsextensies zijn gekoppeld aan welke programma’s. Sinds Windows Vista en Windows 7 is deze optie echter enigszins weggestopt in het configuratiescherm. FileTypesMan biedt in principe dezelfde functie, maar dan als zelfstandig programma én met iets meer opties.

Het eerste voordeel van het programma is dat u het niet hoeft te installeren, oftewel, u kunt het bij u dragen op een usb-stick en het op iedere pc gebruiken. Wanneer u het programma start, krijgt u een overzicht van alle huidige extensies op uw pc, inclusief een omschrijving en met welk programma deze geopend worden. Uiteraard kunt u dubbelklikken op zo’n bestand om de opties te bewerken. In het menu kunt u een programma koppelen aan een extensie, maar u kunt ook aangeven dat dit bestandstype verborgen blijft wanneer u een overzicht van extensies oproept via het configuratiescherm van Windows. Daarnaast kunt u hier aangeven dat het bestand niet moet worden geopend in een browservenster.

Het programma geeft net als Windows een overzicht van extensies, maar dan met meer opties.

Bewerken en HTML

Ook bevat het programma een aantal handige bewerkopties, zoals het zelf aanmaken van nieuwe extensies, het vervangen van extensies voor andere bestandstypen, enzovoort. Daarnaast is er een optie Actions waarmee u acties aan kunt maken die gekoppeld zijn aan een programma, maar het programma legt hier helaas niets over uit. Ook kunt u het huidige overzicht exporteren naar een HTML-bestand. Of en wanneer u al deze opties nodig hebt, verschilt uiteraard per persoon, maar feit is wel dat het programma opties biedt die in Windows niet, of niet eenvoudig te vinden zijn, en dat maakt het wel zo handig.

U kunt ook zelf nieuwe extensies aanmaken of bestaande extensies vervangen.

FileTypesMan 1.60

Freeware

Taal Nederlands

Download 58,5 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker NirSoft

Oordeel 7/10

Pluspunten

Draagbaar

Meer opties dan de standaardoptie van Windows

Zelf extensies aanmaken

HTML-export

Minpunten

Weinig uitleg, vooral onhandig bij Actions

Een heel programma voor alleen extensiebeheer is wat heftig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FileTypesMan 1.60

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.