Filmen op nostalgische wijze

Door: | 06 september 2011 13:09

Apps & Software

Silent Film Director is een leuke toevoeging aan de reeks nostalgische video-apps die de afgelopen maanden zijn uitgekomen.

Waar de makers van eerdere varianten, vaak met '8mm' in de naam, zich vooral toelegden op filmstijlen uit de tweede helft van de vorige eeuw, kun je jezelf met deze app vol overgave in het tijdperk van de stille film onderdompelen. In die tijd maakte Charlie Chaplin de dienst uit, reden waarom hij de eer heeft gekregen om de op zich toch al verzorgde interface op te vrolijken.

Nadat je je filmproject een naam hebt gegeven, kun je kiezen uit verschillende effecten: Black & White, 20 s Movie, 60 s Home Video, Sepia, Sepia Vintage en 70 s Home Video. Vervolgens kies je de muziek uit die je bij je film wilt horen. Je kunt een geluidloze video maken, het geratel van een ouderwetse projector laten horen of kiezen uit een van de twee bijgeleverde pianomuziekjes. Aangezien die als snel gaan vervelen, kun je ook je eigen iTunes-bibliotheek aanspreken. Tot slot bepaal je de framesnelheid, zodat het mogelijk wordt om de film op ouderwetse manier sneller te laten lopen, met hier en daar een hapering.

Heb je deze zaken ingesteld, dan ga je naar de 'timeline'. Hier laad je je eerder geschoten materiaal in of maak je verse beelden. Wil je foto's maken of importeren, dan kan dat ook. Verder is er de mogelijkheid om ouderwetse titels van een eigen tekst te voorzien en het soort overgangen toe te voegen dat vroeger in stille films werd toegepast. Ten slotte klik je op Render, waarna je film in het gewenste formaat wordt afgerond.

Kortom

Silent Film Director is een mooie app waarmee de mogelijkheden voor het maken van vintage-video's weer wat zijn verruimd!