Films kijken op je iPad zonder veel poespas

Door: robin-smit | 09 mei 2012 11:08

Review

Een filmpje kijken op je iPad wordt bijna met de dag eenvoudiger. Het grote aanbod videospelers voor iOS maakt bovendien ook nog eens dat er veel keuze is in de App Store. Een van de opties voor het bekijken van films op de iPad is Air Video.

Air Video is een app die samenwerkt met de server software die je op je computer moet installeren om gebruik te maken van deze app. Op je computer kun je dan aangeven welke mappen je graag wil delen met je iPad. Wat direct opvalt aan zowel de server software als aan de app, is dat deze beiden erg standaard zijn gehouden. Voor minder ervaren gebruikers heeft dit als voordeel dat er weinig moet worden ingesteld. Meer veeleisende gebruikers zullen functies zoals bijvoorbeeld het ophalen van ondertiteling en meta data snel missen binnen deze app.

Air Video biedt wel de mogelijkheid om voorkeursondertiteling in te stellen. Hierdoor wordt automatisch de juiste ondertiteling bij een film weergegeven als deze beschikbaar is. Air Video weet verder wel de meest gangbare bestandsformaten te herkennen en deze om te zetten voor weergave op de iPad.

Kortom

Air Video is een streaming videospeler voor de iPad. De app werkt samen met de bijbehorende server software en is verder relatief standaard. De app werkt goed, maar biedt verder weinig extra functies of mogelijkheden.

0 Reactie(s) op: Films kijken op je iPad zonder veel poespas

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.