Films maken op YouTube

© PXimport

Films maken op YouTube

Geplaatst: 19 juli 2011 - 11:33

Aangepast: 16 november 2022 - 10:26

Martin Gijzemijter

Het is leuk om video's te uploaden naar YouTube en te zien wat anderen van uw creaties vinden. U hebt echter niet altijd tijd, zin en vooral ook de creativiteit om een cinematografisch hoogstandje te produceren. YouTube heeft om die reden drie apps op de site waarmee u direct online video's kunt maken, waarbij iedere app daar z'n eigen originele draai aan geeft.

1. Stupeflix Video Maker

De app

lijkt nog het meest op reguliere software voor video­bewerking. Klik op Video maken onder Stupeflix, kies een stijl en klik op Make a video. U kunt een­voudig afbeeldingen of video toevoegen door te klikken op Add Images. U kunt deze zelf uploaden of importeren vanuit Facebook, Flickr of Picasa. Klikt u op Add Audio, dan kunt u een muziekbestand uploaden, muziek selecteren uit de database van Stupeflix of tekst intypen die wordt omgezet naar spraak (erg grappig). Foto's en video's die u hebt toegevoegd, kunt u eenvoudig verslepen om ze van volgorde te veranderen. Door te klikken op het pictogram Settings (tandwiel), kunt u aangeven hoe lang elke foto of video getoond moet worden. Stupeflix is in principe gratis, maar de filmpjes mogen dan maar maximaal één minuut duren, wilt u langer dan moet u een betaald Stupeflix-account nemen. U kunt de video helaas niet previewen, u dient op Publish to YouTube te klikken om de video te bekijken (en hij is zo weer verwijderd als hij nog niet bevalt).

© PXimport

Met Stupeflix Video Maker maakt u in een handomdraai een leuke video van foto's, video en muziek.

2. GoAnimate

Zoals de naam al doet vermoe­den draait

om animatie. Klik op Video maken onder GoAnimate en op Confirm Account. U hebt nu verschillende opties om een tekenfilm te maken, wij kiezen voor Comedy World. Klik op Create a Video (u kunt ook eerst klikken op Create a Character, maar dat is leuk, niet noodzakelijk). Klik op Continue. U wordt nu stap voor stap door de tekenfilmmaker geleid. U sleept een achtergrond naar het werkgebied en daarna sleept u op de­zelf­de wijze één of meer personages naar het werkgebied. Klikt u op zo'n personage, dan kunt u een stem toevoegen via tekst naar spraak (maar dit kost credits) of een eigen opname, dit is gratis. Ook kunt u een actie aan het personage koppelen, zoals rennen, springen etc. Verder kunt u allerhande voorwerpenen speciale effecten toepassen, en door te klikken op Add Scene voegt u een hele nieuwe scène toe. Via Preview kunt u het resultaat alvast bekijken. Bent u tevreden, klik op Save om het geheel op YouTube te presenteren.

© PXimport

GoAnimate is een supersnelle manier om een leuke tekenfilm in elkaar te draaien.

3. Xtranormal Movie Maker

De app

richt zich meer op dialogen. Stel: u wilt een goede grap vertellen, maar weet geen goed beeld om daaronder te zetten, dan kunt u een grappig personage van deze app lenen. Om de app te gebruiken, klikt u op Video maken onder Xtranormal en vervolgens op Authorize / Toestaan. Kies vervolgens de stijl die u aanspreekt. Grofweg bestaat het proces uit vier stappen. In tabblad Sets kiest u een achtergrond, in tabblad Actors een personage, in tabblad Sounds kiest u geluid en achtergrondmuziek en in tabblad Story geeft u de dialoogtekst in (tekst naar spraak, helaas niet met Nederlandse uitspraak) en wijst u animaties toe. U ziet dollartekentjes bij de verschillende onderdelen staan. U krijgt gratis 300 credits, daarna moet u bijbetalen. Echter, een achtergrond die u al hebt gekocht, hoeft u niet nogmaals te kopen, oftewel, met die 300 credits kunt u, als u creatief bent, eindeloos aan de slag. Ook hier is geen echte preview, klik op Publish om het filmpje op YouTube te plaatsen en te bekijken.

© PXimport

Xtranormal Movie Maker is ideaal voor wanneer u een grappige manier zoekt om een boodschap over te brengen..

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten