Films maken op YouTube

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 juli 2011 15:33

Apps & Software

Het is leuk om video's te uploaden naar YouTube en te zien wat anderen van uw creaties vinden. U hebt echter niet altijd tijd, zin en vooral ook de creativiteit om een cinematografisch hoogstandje te produceren. YouTube heeft om die reden drie apps op de site waarmee u direct online video's kunt maken, waarbij iedere app daar z'n eigen originele draai aan geeft.

1. Stupeflix Video Maker

De app Stupeflix Video Maker lijkt nog het meest op reguliere software voor video­bewerking. Klik op Video maken onder Stupeflix, kies een stijl en klik op Make a video. U kunt een­voudig afbeeldingen of video toevoegen door te klikken op Add Images. U kunt deze zelf uploaden of importeren vanuit Facebook, Flickr of Picasa. Klikt u op Add Audio, dan kunt u een muziekbestand uploaden, muziek selecteren uit de database van Stupeflix of tekst intypen die wordt omgezet naar spraak (erg grappig). Foto's en video's die u hebt toegevoegd, kunt u eenvoudig verslepen om ze van volgorde te veranderen. Door te klikken op het pictogram Settings (tandwiel), kunt u aangeven hoe lang elke foto of video getoond moet worden. Stupeflix is in principe gratis, maar de filmpjes mogen dan maar maximaal één minuut duren, wilt u langer dan moet u een betaald Stupeflix-account nemen. U kunt de video helaas niet previewen, u dient op Publish to YouTube te klikken om de video te bekijken (en hij is zo weer verwijderd als hij nog niet bevalt).

Met Stupeflix Video Maker maakt u in een handomdraai een leuke video van foto's, video en muziek.

2. GoAnimate

Zoals de naam al doet vermoe­den draait GoAnimate om animatie. Klik op Video maken onder GoAnimate en op Confirm Account. U hebt nu verschillende opties om een tekenfilm te maken, wij kiezen voor Comedy World. Klik op Create a Video (u kunt ook eerst klikken op Create a Character, maar dat is leuk, niet noodzakelijk). Klik op Continue. U wordt nu stap voor stap door de tekenfilmmaker geleid. U sleept een achtergrond naar het werkgebied en daarna sleept u op de­zelf­de wijze één of meer personages naar het werkgebied. Klikt u op zo'n personage, dan kunt u een stem toevoegen via tekst naar spraak (maar dit kost credits) of een eigen opname, dit is gratis. Ook kunt u een actie aan het personage koppelen, zoals rennen, springen etc. Verder kunt u allerhande voorwerpenen speciale effecten toepassen, en door te klikken op Add Scene voegt u een hele nieuwe scène toe. Via Preview kunt u het resultaat alvast bekijken. Bent u tevreden, klik op Save om het geheel op YouTube te presenteren.

GoAnimate is een supersnelle manier om een leuke tekenfilm in elkaar te draaien.

3. Xtranormal Movie Maker

De app Xtranormal Movie Maker richt zich meer op dialogen. Stel: u wilt een goede grap vertellen, maar weet geen goed beeld om daaronder te zetten, dan kunt u een grappig personage van deze app lenen. Om de app te gebruiken, klikt u op Video maken onder Xtranormal en vervolgens op Authorize / Toestaan. Kies vervolgens de stijl die u aanspreekt. Grofweg bestaat het proces uit vier stappen. In tabblad Sets kiest u een achtergrond, in tabblad Actors een personage, in tabblad Sounds kiest u geluid en achtergrondmuziek en in tabblad Story geeft u de dialoogtekst in (tekst naar spraak, helaas niet met Nederlandse uitspraak) en wijst u animaties toe. U ziet dollartekentjes bij de verschillende onderdelen staan. U krijgt gratis 300 credits, daarna moet u bijbetalen. Echter, een achtergrond die u al hebt gekocht, hoeft u niet nogmaals te kopen, oftewel, met die 300 credits kunt u, als u creatief bent, eindeloos aan de slag. Ook hier is geen echte preview, klik op Publish om het filmpje op YouTube te plaatsen en te bekijken.

Xtranormal Movie Maker is ideaal voor wanneer u een grappige manier zoekt om een boodschap over te brengen..

1 Reactie(s) op: Films maken op YouTube

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 januari 2016 14:19 Anoniem
    kaka
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.