Films met FVD Suite van internet plukken en lokaal bewaren

Door: Kees Krick | 29 februari 2012 17:14

Apps & Software

Internet staat vol met leuke video's en filmpjes. Die mag u wel live bekijken, maar kunt u meestal niet zomaar op uw eigen pc neerzetten om deze waar en wanneer dan ook af te spelen. Dankzij het gratis programma FVD Suite lukt het ineens wel en kan meteen ook het videoformaat aangepast worden.

1. Films downloaden

Om het programma te downloaden, gaat u naar de website Flashvideodownloader.org en klikt u op Download now. In de meeste gevallen begint de download automatisch en anders klikt u in het kadertje achter de tekst If it does not op click here. Zodra u het programma installeert, wordt meteen ook een werkbalk in de browser geïntegreerd. Daarmee is het nog makkelijker om een filmpje op te halen. Want zodra u in bijvoorbeeld YouTube een leuke film tegenkomt, klikt u gewoon op de knop Download Media. Vervolgens verschijnt een venster waarin u onder andere een naam kunt intikken en kunt opgeven in welke map de film bewaard moet worden. Zet u hier een vinkje bij Add to converter, dan springt u meteen door naar het tweede tabblad genaamd Convert downloaded file to. Er is keuze uit een aantal video- en audioformaten en daarnaast kunt u diverse instellingen aanpassen. De conversie vindt overigens pas plaats zodra het downloaden voltooid is. Alles ingesteld? Klik dan op de knop Download en de film wordt binnengehaald.

Films ophalen kan via het programma of met de werkbalk in de browser.

2. Converteren

Het programma toont op tabblad Downloader een overzicht van de film(s) die u ophaalt. Er is te zien wat de bron is, met welke naam en in welke map elke film wordt neergezet, de grootte van het bestand en de huidige status. U kunt dus rustig verdergaan met over het web surfen en de leukste films uitzoeken, terwijl FVD Suite de lijst met op te halen en eventueel te converteren films netjes voor u afwerkt. Behalve via de werkbalk in de browser, kan een film ook via dit tabblad worden opgehaald, door het webadres via het klembord door te geven. Films naar een ander videoformaat omzetten kan automatisch gebeuren na het downloaden, maar mag u ook altijd nog zelf doen op tabblad Converter. Met Add voegt u bestanden aan de lijst toe en in het rechterdeel van het venster geeft u de conversieparameters aan. Na een klik op GO gaat het programma voor u aan de slag. Films aan de lijst toevoegen kan ook rechtstreeks vanaf tabblad Downloader, door eerst een selectie te maken en daarna rechts onderin te klikken op Convert.

Films kunnen naar diverse formaten omgezet worden.

3. Schermopname

Benieuwd met welke websites het programma overweg kan? Klik dan op tabblad Downloader op de knop List of supported sites. Mocht een website problemen opleveren, dan kan het programma de bewegende beelden alsnog rechtstreeks van het scherm afplukken. Klik in de browser in de werkbalk op het pijltje achter Download Media en kies voor Start record. Vervolgens verschijnt een venster waarin u opgeeft waar en hoe de film bewaard moet worden. Klik op de knop Record en markeer het op te vangen schermdeel door met ingedrukte muisknop te slepen. FVD Suite telt nu af om u de gelegenheid te geven de film te starten. Is de film afgespeeld? Schakel dan over naar het programmavenster en stop de opname via Click here to stop screen recording. Deze films komen in een lijst op tabblad Screen Recorder te staan. U kunt het ook proberen door de videostream van een website te onderscheppen via tabblad Streams. Hier hebt u wel het extra stuurprogramma WinPcap voor nodig. Downloaden en installeren kan rechtstreeks vanaf dit tabblad.

Het programma kan films rechtstreeks van het scherm opnemen.

1 Reactie(s) op: Films met FVD Suite van internet plukken en lokaal bewaren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 maart 2014 00:04 Anoniem
    Hier zat een virus in SoftwareBundler win/Dealply!2013
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.