FilmSpirit - In enkele klikken een complete filmtrailer

Door: Robbert Brus | 20 januari 2014 11:13

Apps & Software

Met je smartphone zal je ongetwijfeld vaak video's maken. Dit zijn vaak korte filmpjes, wellicht van je huisdier of opgroeiende kind. Met FilmSpirit kunnen kleine fragmenten uit deze video's automatisch aan elkaar worden geplakt en eenvoudig worden omgezet in een trailer, korte film of videocollage.

Score
40
  • Pluspunten
  • Snel resultaat
  • Minpunten
  • Geen eigen muziek
  • Storyboard niet aanpassen

None

FilmSpirit 2.0.0

Prijs

$ 19,95 (ca. € 15,-)

Taal

Engels

OS

Windows XP/Vista/7/8

Website

www.cycle8.com

De software van FilmSpirit biedt keuze uit negen verschillende templates. Helaas is er geen mogelijkheid zelf een template te maken of toe te voegen. Elk template heeft een eigen thema en storyboard waarin de video's kunnen worden toegevoegd. Nadat je een template hebt gekozen, kun je de video's importeren door ze naar het programma te slepen.

Door op de optie Make Movie te klikken, worden videofragmenten automatisch geselecteerd en zal er direct een video worden gemaakt. Wil je liever eerst nog iets aanpassen, dan kun je kiezen voor Edit Movie. Videofragmenten worden dan alsnog toegevoegd aan het storyboard, maar je kunt zelf nog wat kleine aanpassingen doen of andere video's gebruiken.

Maak een keuze tussen een van de negen thema's, importeer de video's en klik op Make video.

Storyboard

Als je op Edit Movie klikt, wordt het zeer beperkte storyboard geopend. Aan de linkerzijde zijn de fragmenten aan te passen op het storyboard, aan de rechterkant staan de ingeladen video's en kun je een video bekijken. Helaas is het niet mogelijk om extra fragmenten toe te voegen aan het storyboard.

Het is slechts mogelijk de lengte van de fragmenten aan te passen. Gelukkig zijn de teksten die tussen de filmfragmenten verschijnen wel aan te passen, zodat je er nog enigszins een persoonlijke tint aan kunt geven. Helaas geldt dit niet voor de muziek, dit blijft een vast onderdeel van het gekozen thema.

Wil je zelf nog iets aanpassen, dan kun je voor Edit Movie kiezen.

Conclusie

FilmSpirit is ontzettend beperkt en biedt vrijwel geen mogelijkheid zelf iets aan de video toe te voegen. Zeker voor twintig dollar (omgerekend zo'n 15 euro), kun je het programma maar beter laten staan. Wil je gemakkelijk video's samenvoegen, dan kun je dit beter doen met Windows Movie Maker, bovendien biedt dit programma ook nog eens een stuk meer mogelijkheden.

0 Reactie(s) op: FilmSpirit - In enkele klikken een complete filmtrailer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.