Financiële informatiereus

Door: ringo-van-dorst | 10 december 2011 12:00

Apps & Software

Bloomberg is een bedrijf dat financiële informatie verzamelt en, analyseert en verspreidt en is daarin, naar eigen zeggen, de grootste ter wereld. Naast een website om deze informatie te delen, ontbreekt ook een iOS app niet. Laten we eens bekijken wat deze app in huis heeft.

Zoals een goede beursapp betaamt, vinden we onderin vier tabs, waaronder "News", "Markets", "My Stocks" en "Stock Finder". Het uiterlijk van de app is zakelijk, maar oogt toch fris door gebruik van afstekende kleuren (wit en oranje op een zwarte achtergrond).

Onder "News" vind je de headlines van precies dié informatie die jij wilt zien. Je kunt namelijk achter de "Edit" knop instellen welke nieuwscategorieēn je wel en niet interessant vindt, waaronder categoriēn gesorteerd op type product, land, etcetera.

Onder "Markets" vind je een veertigtal grote indices, ondergebracht in Amerika (Noord/Zuid), Europa/Midden Oosten/Afrika en Aziē/Pacific. Tappen op een index geeft je algemene informatie over de geschiedenis van de index, een jaaroverzicht van het aantal punten en andere statistieken. Roteer het scherm om de puntenhistorie in meer detail te bekijken over verschillende tijdsperiodes (dag, maand, half jaar, jaar, 5 jaar).

Onder "My Stocks" kan je toevoegen welke aandelen je hebt gekocht en op welke koersstand. Tap op "My Stocks Summary" om direct te zien hoeveel je totale winst of verlies is. Je ziet ook hoeveel het aandeel vandaag procentueel of absoluut is gestegen en hoeveel de stijging of daling betekent voor de waarde van je portfolio.

Onder "Stock Finder" vind je wereldwijd aandelen door simpelweg de bedrijfsnaam in te voeren. In de ticker (afkorting) wordt netjes het land aangeduid, zodat je direct ziet met welk aandeel je te maken hebt. Vaak past de gehele naam echter niet op je iPhone / iPod Touch. Een zijwaarts scrollende beschrijving was hier op zijn plaats geweest. Bij de gevonden aandelen wordt op dezelfde manier als de index de informatie weergegeven, aangevuld met relevante nieuwsberichten.

Kortom

Bloomberg is door de volledigheid en zorgvuldig geselecteerde en gerangschikte informatie één van de betere apps om, in mobiele vorm, over financiële informatie te beschikken.

0 Reactie(s) op: Financiële informatiereus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.