Bespaar inkt en papier bij het afdrukken met FinePrint

Door: ignace-de-groot | 10 februari 2016 13:20

Review

Papier en inkt of toner kosten geld en belasten ook de natuur. Naast minder printen, maakt zuiniger en efficiënter afdrukken iedereen blij. FinePrint kan daarbij een goede hulp zijn door printopdrachten op te sparen om die vervolgens zo optimaal mogelijk af te drukken.

FinePrint 8.31

Prijs

€ 46,93

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8.1/10

Website

www.fineprint.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Veel opmaak- en beheermogelijkheden
  • Overzichtelijke interface
  • Geldbesparend
  • Minpunten
  • Uitzonderlijke vastlopers

FinePrint bestaat al vele jaren en is al die tijd niet erg veel veranderd. Het programma installeert zich als een virtuele printer en stelt voor om die meteen als je standaardprinter in te stellen. Een voorstel dat we niet eens zo onlogisch vinden. Lees ook: Zo print je vanaf ieder apparaat.

Opmaak

Wanneer je een willekeurig document richting FinePrint stuurt, rolt dat niet meteen uit je aangesloten printer. Het belandt in eerste instantie als een printopdracht in FinePrint, van waaruit je het naar de gewenste fysieke printer doorstuurt. Een extra tussenstap, maar wel eentje die kan lonen. Vanuit het programmavenster van FinePrint kun je namelijk eerst nog de opmaak van het af te drukken document aanpassen. Met een vinkje geef je bijvoorbeeld de opdracht om automatisch alle afbeeldingen te verwijderen of geef je aan dat je een zwart-witafdruk wilt. Of je maakt de kleuren wat fletser om op die manier inkt uit te sparen.

FinePrint bevat een aantal erg handige opmaakmogelijkheden.

Ook handig is de mogelijkheid om meerdere pagina's verkleind op een enkel blad papier af te drukken, tot maximaal acht pagina's op een blad. Ook het toevoegen van (zelf ontworpen) briefhoofden, stempels en watermerken kan. Is de opmaak eenmaal naar wens, dan kies je de gewenste fysieke printer.

Annotaties & beheer

FinePrint biedt ook wat mogelijkheden om aantekeningen te maken. Wil je bijvoorbeeld een eigen tekstvenstertje, datum of pijl toevoegen aan een of meerdere pagina's, dan sleep je die naar de gewenste plaats(en) in je document om die verder vorm te geven of van inhoud te voorzien.

Zoals gezegd kun je meerdere opdrachten na elkaar naar FinePrint sturen. Het programma houdt hiervan een overzicht bij en maakt het mogelijk bepaalde opdrachten te verwijderen of de onderlinge volgorde aan te passen. Wil je de verzamelde opdrachten alsnog loskoppelen van elkaar, zodat die bijvoorbeeld niet samen op hetzelfde blad papier terechtkomen, dan kan dat.

Conclusie

FinePrint is een erg handige tool voor wie veel afdrukt en dat zo efficiënt en zuinig mogelijk wil doen.

Je kunt snel nog een paar annotaties aan je documenten hangen.

0 Reactie(s) op: Bespaar inkt en papier bij het afdrukken met FinePrint

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.