Finestra Virtual Desktops 2.5.4501

Door: onno-karman | 01 mei 2012 15:37

Review

Wanneer u werk en privé wilt scheiden op uw computer of bijvoorbeeld niet afgeleid wilt worden door Facebook- of Twitter-meldingen tijdens het werk, dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om Facebook en Twitter gewoonweg niet te openen. Een andere optie is Virtual Desktops installeren.

Met Finestra Virtual Desktops creëert u eenvoudig extra bureaubladen die gescheiden zijn van de rest. Virtueel, de naam zegt het al, want alles draait gewoon onder hetzelfde Windows-account. De programma's die in andere bureaubladen zijn geopend, zijn enkel niet zichtbaar. U krijgt ook de meldingen van de verschillende programma's dus niet te zien, wat best ontspannend kan werken.

Installatie

Als u het programma voor het eerst start, krijgt u de keuze om sneltoetsen (Hotkeys) en andere opties in te stellen, of om direct aan de slag te gaan met Finestra. Het programma werkt erg eenvoudig en wijst zich vanzelf, de opties kunt u altijd later nog wijzigen. Standaard zijn er vier bureaubladen voorgedefinieerd. Als u de sneltoetsen niet hebt gewijzigd, kunt u met Windows-toets+Z het scherm in vieren splitsen om een overzicht te krijgen. In deze weergave kunt u de actieve programma's van het ene naar het andere bureaublad verslepen, maar dit verloopt niet altijd even soepel. Alle programma's die geopend waren op het moment van installatie, bevinden zich in bureaublad 1. Het schakelen naar een ander bureaublad kan op meerdere manieren. U kunt Windows-toets+Z gebruiken en daarna het gewenste venster aanklikken. Een andere mogelijkheid is de toetscombinatie Windows-toets+1, 2, 3 of 4. Tot slot kunt u in de taakbalk op het pictogram van Finestra klikken en het gewenste bureaublad selecteren.

Wanneer u een andere toetscombinatie wilt gebruiken, klikt u in het systeemvak met de rechts op het Finestra-pictogram en kiest u Opties / Hotkeys. Wanneer een sneltoets al aan een ander programma is toegewezen krijgt u als het goed is een foutmelding, deze komt wel wat laat: niet bij het toewijzen maar pas als u het programma herstart.

Wilt u andere sneltoetsen, dan kunt u die zelf instellen.

Snel een overzicht van de verschillende desktops krijgt u via Windows-toets+Z.

Meerdere beeldschermen

Als u meerdere monitoren aan uw computer hebt gekoppeld, is Finestra ook een bijzonder handige toevoeging. In plaats van uw bureaublad uit te breiden, kunt u met Finestra namelijk ook verschillende bureaubladen per monitor instellen.

Finestra Virtual Desktops 2.5.4501

Freeware

Taal Engels

Download 2,9 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Overzichtelijk

Sneltoetsen

Ondersteunt meerdere beeldschermen

Minpunten

Programma's verslepen niet altijd soepel

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Finestra Virtual Desktops 2.5.4501

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.