Firefox nu immuun voor crashende plugins

Mozilla heeft negen kwetsbaarheden gepatcht in Firefox 3.6 en 3.5. Zes daarvan waren kritiek. Maar Mozilla legt vooral de nadruk op de crash protection.

Acht van de patches voor Firefox zijn voor beide versies van de browser, en elk hadden ze er nog een afzonderlijk. Zes van de patches zijn kritiek, wat betekent dat hackers door de lekken de controle over de machine over kunnen nemen.

Maar het zijn niet de lekken waar Mozilla de aandacht op vestigt bij deze update naar Firefox 3.6.4. In de aankondiging staat groot dat Firefox vanaf nu crash protection heeft. Uit tests blijkt dat Firefox minder zal crashen bij het bekijken van filmpjes en het spelen van games.

Voor Windows en Linux

Als een plugin zoals Flash nu crasht, gaat de browser gewoon door omdat de plugins worden geisoleerd. Deze crash protection voor Flash, Quicktime en Silverlight is beschikbaar op Windows en Linux. Mozilla werkt nog steeds aan OOPP (out of proces plug-ins) voor de Mac. Het implementeren in de Mac-versie vereist grote veranderingen in de browser. Daarom maakt OOPP zijn debuut op Mac in Firefox 4, zo blijkt uit de FAQ. In Firefox 3.5 zit overigens geen OOPP.

Bron: Techworld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten