Firefox overal hetzelfde met Weave

Door: Robbin Ooijevaar | 05 augustus 2010 09:18

Apps & Software

Er zijn meerdere oplossingen om bladwijzers te synchroniseren tussen verschillende computers. Weave gaat verder. Deze Firefox-uitbreiding synchroniseert bladwijzers, wachtwoorden, tabbladen, geschiedenis en voorkeursinstellingen. Enige vereisten zijn een gratis registratie, de Firefox-browser en de Weave add-on. Dankzij Weave kunt u op al uw computers genieten van dezelfde Firefox-webbrowser. Eén keer instellen en vergeten synchroniseren gaat automatisch in de achtergrond.

1. Mogelijkheden

Open Firefox en installeer Weave. Na de installatie vindt u de instellingen van Weave terug als het gelijknamige onderdeel onder het menu Extra. Weave synchroniseert uw Firefox-bladwijzers, instellingen, geschiedenis, tabbladen en wachtwoorden. Als u dus een wachtwoord intikt op uw notebook en dit door Firefox laat onthouden, hoeft u het wachtwoord op uw pc niet opnieuw in te tikken. Ook de geschiedenis van de browser, bezochte pagina’s en uiteraard favorieten zijn op alle computers waar u Weave in Firefox installeert hetzelfde. U kunt zelf aangeven welke onderdelen Weave synchroon moet houden.

Het synchroniseren van Firefox-uitbreidingen (add-ons) is niet mogelijk met Weave.

Weave werk in Firefox en is niet compatibel met Chrome of Internet Explorer. Het is dus niet mogelijk om de Firefox-bladwijzers te synchroniseren met Internet Explorer-favorieten. Wel kunt u vanuit Firefox de favorieten uit Internet Explorer importeren via het menu Bestand / Importeren.

Weave is een Firefox-uitbreiding en synchroniseert naast bladwijzers ook uw geschiedenis en wachtwoorden.

2. Twee wachtwoorden?

De Weave-instellingen vindt u via het menu Extra / Weave / Preferences. Klik op de knop Create Mozilla Weave account en registreer u eenmalig voor de dienst. Hiervoor dient u uw mailadres op te geven en een gebruikersnaam/wachtwoord te kiezen. Let op: kies een sterk wachtwoord! Als extra beveiliging vraagt Weave bij Secret phrase om een tweede wachtwoord. De dubbele beveiliging wordt gebruikt om uw gegevens met versleuteling op te slaan. Weave synchroniseert uw gegevens automatisch in de achtergrond. Rechts onder in uw Firefox-browser toont Weave de status hiervan. U ziet wanneer Weave voor het laatst actief was en met Activity log vraagt u uitgebreide informatie op. Als de verbinding met Weave niet actief is, klik dan op Connect om deze te herstellen. Het is eenvoudig om de gegevens die Weave voor u synchroniseert te beperken. Open de Weave-instellingen en verander Sync everything naar Use my custom settings. Verwijder een vinkje bij de onderdelen die u niet wilt synchroniseren.

Weave gebruikt een dubbele beveiliging om uw gegevens te versleutelen.

3. Weave in de praktijk

Weave moet geïnstalleerd worden op alle pc’s waar u Firefox synchroon wilt houden. Geef na de installatie direct uw gebruikersnaam, wachtwoord en extra beveiliging op via Extra / Weave / Preferences. De kans is groot dat u op uw tweede pc al allerlei instellingen, bladwijzers en wachtwoorden hebt opgeslagen in Firefox. In dit geval krijgt u de optie om de gegevens op uw computer samen te voegen met de gegevens die al in Weave staan (Merge this computer). Ook kunt u alle Firefox-gegevens op de computer laten vervangen door de gegevens uit Weave (Replace data on this computer). De laatste optie werkt omgekeerd (Replace all others) en vervangt alle gegevens in Weave met de gegevens van uw huidige computer waar u Weave zojuist geïnstalleerd hebt. Het is belangrijk dat u hier de juiste keuze maakt om te voorkomen dat u gegevens kwijt raakt of juist vele dubbele bladwijzers aanmaakt. Dit laatste is altijd nog minder erg dan gegevens kwijt raken. Kies bij twijfel dus voor Merge (samenvoegen). U hoeft uw dubbele bladwijzers slechts één keer uit te zoeken.

Met de optie Merge worden uw lokale Firefox-gegevens samengevoegd met de gegevens in uw Weave-account.

0 Reactie(s) op: Firefox overal hetzelfde met Weave

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.