First PDF 1.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 29 juni 2012 12:22

Apps & Software

Er is een reden dat u een PDF niet kunt bewerken, dat is immers waar het bestandsformaat onder andere voor ontwikkeld is. First PDF weet echter een PDF-bestand om te zetten naar een bewerkbaar bestand, want soms zijn er situaties waarin u heel graag zou willen dat u het bestand kunt aanpassen. Bijvoorbeeld omdat u het originele Word-document kwijt bent en een aanpassing moet doen.

De beste vergelijkbare programma's zijn doorgaans vrij prijzig en dan nog zijn de documenten niet feilloos (opmaakproblemen, onhandige tabellen enzovoort). De grote vraag is natuurlijk hoe deze gratis software het er vanaf brengt. De interface is in ieder geval al fijn en eenvoudig, met een paar grote knoppen die niets aan de verbeelding overlaten. Het proces duurt overigens niet heel lang, een voortgangsbalk was echter wel heel fijn geweest.

De interface is in ieder geval heerlijk eenvoudig met grote knoppen, daar is geen onduidelijkheid.

First PDF weet zowel te verrassen als teleur te stellen. Ten eerste duurt de conversie niet buitensporig lang en zorgt ook nog eens voor een document dat er precies zo uitziet als de originele PDF. De ervaring leert ons echter dat dit meestal ten koste gaat van de bewerkbaarheid. Dat is ook nu niet anders. Het document ziet er schitterend uit, maar elke regel is een apart tekstveld, en als u gaat bewerken en tekst moet verspringen naar volgende regels, dan is dat een drama om mee te werken. Daarbij is er geen ondersteuning voor de Nederlandse taal en dat is voor OCR-doeleinden soms lastig.

De omgezette PDF ziet er schitterend uit, maar elke regel is een apart tekstveld en dat bewerkt heel lastig.

First PDF is ideaal voor het corrigeren van een typfout, maar pijnlijk inefficiënt als u lappen tekst moet aanpassen. Toch is het goed om te zien hoe krachtig dit gratis programma is. Dus als u tijd hebt en geen budget om een duur pakket aan te schaffen, is First PDF zeker het overwegen waard wanneer u een PDF-noodgeval hebt.

First PDF 1.0

Freeware

Taal Engels

Download 7,14 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8

Systeemeisen 7,26 MB harde-schijfruimte

Maker SautinSoft

Oordeel 7/10

Pluspunten

De interface kan niet eenvoudiger

De documentlay-out blijft perfect bewaard

Relatief snelle conversie

Minpunten

Elke regel is een nieuw tekstveld, dat bewerkt niet fijn

Geen OCR-ondersteuning voor Nederlands

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: First PDF 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.