Fit zonder gedoe met deze apps

Door: Stefanie Katzenbauer | 21 maart 2018 08:55

Review

Het is een letterlijke en figuurlijke drempel die je over moet: die van de sportschool. Het is niet altijd makkelijk om in beweging te komen als beweging het enige doel is. Met onderstaande fit apps beweeg je zonder apparatuur, in het gemak van je eigen woonkamer.

Fit in 30 dagen - train bewust elk onderdeel

Fit in 30 dagen is een overzichtelijke app, zowel qua interface als qua termijn dat je ermee bezig bent. Ook de slogan van de app werkt motiverend: “It never gets easier, you just get better”. Tijdens de dertig sportieve dagen die voor je liggen kan je ervoor kiezen om een bepaald onderdeel van je lichaam aan te pakken. Wil je alles in één keer trainen, kies dan voor de training voor het hele lichaam. Vervolgens kun je kiezen uit een aantal trainingsplannen, afhankelijk van hoe fit je bent. Alle oefeningen kun je thuis doen en je hebt er geen apparatuur voor nodig, een stem vertelt je precies wat je moet doen en wanneer je rust mag nemen. (Android/iOS)

Cardio - rennen, springen en afvallen

Je zou het niet verwachten, maar de app Cardio draait volledig om het opbouwen van je uithoudingsvermogen. Je kan kiezen uit verschillende programma’s, afhankelijk van hoe intens je de workout wil maken. Als je vijf minuten heb om te sporten krijg je oefeningen voorgeschoteld van dertig seconden. Bij Preview kan je zien wat voor soort oefeningen er kunnen voorkomen. Ook een fijn pluspunt aan deze app is dat ze een programma hebben voor gevoelige gewrichten zodat je enkels vast kunnen wennen aan het doen van jumping jacks. (Android)

7 minuten - kort maar krachtig

7 minuten komt van dezelfde makers als Fit in 30 dagen. de eerste tip. Het programma bestaat uit een aantal oefeningen die jou zeven minuten lang in beweging houden. De app stelt zelf dat het trainingsprogramma gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek waardoor je met minimale inzet maximaal resultaat bereikt. Of dit waar is of niet, de oefeningen zijn vergelijkbaar met die in de bovenstaande apps alleen ligt de drempel lager door het idee elke dag maar zeven minuten te moeten sporten. (Android/iOS) 

Daily Yoga - in balans

Yoga lijkt misschien een hippe sport voor hippe dames maar het is eigenlijk een fantastische manier om je lichaam meer in balans te brengen, je spieren te versterken en flexibeler te worden. Daily Yoga helpt je als je hiermee thuis aan de slag wil gaan en biedt tevens een kleine test vooraf om je niveau te bepalen. Er zitten veel betaalde functies aan deze app maar er zijn ook gratis programma’s te volgen. Deze vind je onder Programs en Sessions. Hier kun je zelf bepalen op welk niveau je de yoga-oefeningen wil doen. (Android/iOS)

Strava - gecontroleerd rennen en fietsen

Strava is een handige app voor als je gaat hardlopen of fietsen. Op basis van je gps-signaal wordt bijgehouden hoeveel kilometers je aflegt en hoe lang je daarover doet. In jouw overzicht zie je vervolgens je voortgang van die week. Ook heeft deze app een sociale functie. Je kunt namelijk de vorderingen van je vrienden die ook Strava gebruiken volgen. Mocht je competitief zijn ingesteld dan kan dit je net dat extra zetje geven. Dat kan trouwens ook zonder dat je je vrienden toevoegt, door gebruik te maken van de in de app aangeboden uitdagingen. (Android/iOS)

0 Reactie(s) op: Fit zonder gedoe met deze apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.