Fixico: In een handomdraai van die lelijke schade af

Door: Robin Smit | 23 september 2013 12:09

Apps & Software

Op de weg zit een ongeluk in een klein hoekje. Uiteraard kan je hierbij denken aan flinke ongelukken waarbij hulpdiensten uit moeten rukken, maar vergeet ook vooral die paaltjes, stoepjes en smalle parkeervakken niet. Fixico helpt je nu om snel de meest uiteenlopende schades te laten repareren.

Score
90
 • Pluspunten
 • Snel opgeven schade
 • Herstellers vergelijken
 • Laagdrempelig
 • Minpunten
 • Nog geen landelijke dekking

None

Fixico is een app van Nederlandse bodem die het mogelijk maakt om op een relatief eenvoudige manier in contact te komen met schadeherstellers. Hiervoor zul je eerst enkele foto's van jouw schade moeten maken en een korte omschrijving moeten bijvoegen. Deze informatie wordt vervolgens via Fixico verspreid onder verschillende BOVAG en FOCWA gecertificeerde schadeherstellers. Zij kunnen reageren op jouw schade middels een offerte. Fixico belooft je zo binnen 24 uur te voorzien van minimaal drie offertes. Jij kan nu een selectie maken tussen deze offertes en via de app van Fixico een afspraak bij de winnende schadehersteller inplannen.

Wat me direct opvalt bij het openen van Fixico is de simpliciteit van de app. Zo word je na een korte introductie direct doorverwezen naar een venster waar je in drie eenvoudige stappen schade kan doorgeven. De invulling van deze stappen is zodanig vriendelijk dat je dit bijvoorbeeld even snel voor je werk kan doen. Daarmee is de drempel voor het gebruik van de app in mijn ogen erg laag.

Op het moment van publiceren van dit artikel heb ik een schade uitstaan bij Fixico. Zodra ik hier offertes voor heb ontvangen, zal ik de ervaring hiermee toevoegen aan deze review. Ik verwacht echter dat de offertes die ik ga ontvangen niet van schadeherstellers in mijn directe omgeving zullen zijn. Zo zijn er op dit moment 70 schadeherstelbedrijven aangesloten bij Fixico. Volgens Fixico zelf zorgen deze bedrijven voor een sluitende dekking in de regio groot-Amsterdam. Landelijke dekking zal eind dit jaar volgen. Dit betekent dus voor mij en veel andere Nederlanders dat Fixico tegen die tijd pas echt interessant zal worden.

Conclusie

Fixico is een dienst die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier offertes op te vragen voor schadeherstel aan jouw auto. De app is minimalistisch en dat is absoluut een groot voordeel. Zo is het opgeven van een schade werkelijk zo gedaan. Fixico belooft je vervolgens binnen 24 uur minimaal drie offertes van schadeherstelbedrijven te sturen. Helaas is de dienst op het moment van publiceren voornamelijk interessant voor mensen die in de regio groot-Amsterdam wonen of werken. Landelijke dekking zal aan het einde van dit jaar volgen.

Update 24-09, 09:37: Ruim binnen de aangegeven 24 uur heb ik twee biedingen van schadeherstellers ontvangen. Volgens een medewerker van Fixico zal het aantal biedingen hoger uitvallen wanneer je in de directe omgeving van een van de aangesloten garages woont.

De biedingen die ik heb ontvangen geven duidelijk weer wat er zal worden gerepareerd aan mijn auto en voor welke prijs dit wordt gedaan. Dit maakt het vergelijken van schadeherstellers erg erg eenvoudig.

4 Reactie(s) op: Fixico: In een handomdraai van die lelijke schade af

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 september 2013 16:19 Anoniem
  Net op het moment dat je denkt dat de markt verzadig is met "handige" apps komt er weer een nieuwe om de hoek kijken. Knap, hoe simpeler hoe beter. Ik ga het zeker proberen als ik schade heb.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2013 16:40 Anoniem
  http://schadekiek.nl/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2013 17:02 Anoniem
  Super app, net gedownload. Had binnen een 1 uur mijn eerste bieding
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 april 2015 18:12 Anoniem
  www.deukweg.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.