FlashGet 3.3

Door: Evi Maquoi | 08 september 2010 13:07

Apps & Software

Niet iedereen gelooft in downloadmanagers. De belofte om bestanden tot tien keer sneller binnen te kunnen halen, gaat vaak niet op. Zeker niet met al die breedbandverbindingen. FlashGet deed ons echter verbazen. Deze downloadmanager houdt woord en haalt bestanden stukken sneller binnen.

Om een softwarepakket van een (voor de duidelijkheid: totaal andere, ongerelateerde) fabrikant te testen, kregen we een link om het installatiebestand van ruim 1 GB te downloaden. Na ruim een half uur hadden we nog maar veertig procent van het bestand binnen. Dat leek ons een ideaal moment om het eens met FlashGet te proberen. We kopieerden de URL naar FlashGet en in minder dan tien minuten stond het bestand op onze harde schijf. Toeval? We probeerden nog enkele andere grote installatie-, zip- en videobestanden te downloaden via FlashGet. Telkens konden we vaststellen dat de bestanden veel sneller binnengehaald waren dan zonder downloadversneller. Het is dus een fabeltje dat downloadmanagers ten tijde van breedbandverbindingen totaal geen nut meer zouden hebben. Maar het succes van de downloadmanager hangt vooral af van hoe de server waarop de bestanden staan, staat ingesteld.

Een gemiddelde downloadsnelheid van 1,4 MB per seconde (op een verbinding van 10 Mbit) is niet slecht!

Downloaden met FlashGet 3.3 is erg eenvoudig, zowel voor kleine als grote bestanden. In Internet Explorer nestelt FlashGet zich in het rechtermuisknopmenu waardoor downloaden erg eenvoudig wordt. In andere browsers, zoals Firefox en Chrome, is dit rechtermuisknopmenu er niet, maar wanneer u een URL kopieert en in FlashGet op New Download klikt, wordt het webadres onmiddellijk geplakt. Eén klik later start het downloadproces. Voor Firefox is er wel een apart downloadbare add-on beschikbaar om via de browser met FlashGet bestanden te kunnen binnenhalen.

Ook voor torrents en eMule

FlashGet ondersteunt trouwens niet enkel HTTP en FTP, maar kan eveneens gebruikt worden om torrents en eMule-bestanden te downloaden. Gedownloade bestanden worden netjes onderverdeeld in vijf categorieën: Movie, Software, Music, Torrent en Other. Bovendien kunt u het programma behoorlijk naar uw hand zetten. U kunt onder andere uw antivirussoftware aan FlashGet linken, downloadlimieten instellen en opstartinstellingen aanpassen.

U kunt uw antivirusprogramma aan FlashGet koppelen.

Conclusie

Wie vaak grote bestanden moet downloaden, kan heel wat tijd besparen met FlashGet, want het downloaden gaat écht sneller. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en is eenvoudig in gebruik. Dankzij een piepklein zwevend venstertje kunt u trouwens de downloadsnelheid en voortgang van verschillende projecten in de gaten houden. Het enige minpuntje is dat geen aparte integratie is met Google Chrome.

Ter info: op de website van FlashGet ziet u ook versie 3.5 staan. Maar deze is op moment van schrijven alleen beschikbaar in het Japans.

FlashGet 3.3

Freeware

Taal Engels

Medium 5,9 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Maker Trend Media Corportation

Oordeel 8/10

Pluspunten

Snelle downloads

Zwevend voortgangvenstertje

Gebruiksvriendelijk

Antiviruskoppeling

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Geen rechtermuisknopmenu in Chrome

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: FlashGet 3.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.