Folder Axe 7.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 27 december 2011 11:31

Apps & Software

Wat Folder Axe precies doet verraadt de naam eigenlijk al. Het is in staat om een map in stukjes te hakken en er een of meerdere andere mappen van te maken. Het heeft natuurlijk geen zin om een map willekeurig op te delen. Daarom kunt u zelf met criteria aangeven hoe de mappen in stukjes moeten worden gehakt.

Criteria waaraan u kunt denken zijn bijvoorbeeld opdelen aan de hand van de hoeveelheid bestanden (dat is dus redelijk willekeurig), maar ook opdelen aan de hand van bestandsgrootte, bestandsnaam, bestandstype of datum. Op die manier kunt u er met een druk op de knop voor zorgen dat bijvoorbeeld alle bestanden uit 2009 een eigen map krijgen, evenals de bestanden uit 2010. Voor elke keuze die u maakt, kunt u vervolgens weer een aantal subcriteria toepassen (zoals weken, maanden of dagen). Zo kunt u de nieuwe indeling volledig naar uw hand zetten.

U selecteert een map, waarna u door middel van bepaalde criteria kunt aangeven hoe de map moet worden opgedeeld.

Hakken of plakken

Prettig is dat u niet bang hoeft te zijn dat u fouten maakt, omdat u de bestanden niet per definitie hoeft te verplaatsen. U kunt ze namelijk ook gewoon kopiëren, zodat u naast de geordende mappen, ook nog de originele map behoudt. Ook handig is dat u ervoor kunt kiezen om de resulterende mappen te comprimeren en op te slaan als zip-bestand. Folder Axe werkt erg goed, maar heeft als groot minpunt dat de criteria niet met elkaar te combineren zijn (bijvoorbeeld eerst sorteren op extensie, daarna op datum), dat zou het programma helemaal afmaken.

U kunt bijvoorbeeld indelen aan de hand van de datum, dat is een handige manier om snel te archiveren.

Folder Axe 7.0

Freeware

Taal Engels

Download 921 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Op eenvoudige wijze mappen handig op- en indelen

Opdelen aan de hand van nuttige criteria

Automatisch comprimeren

Minpunten

Criteria niet te combineren

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Folder Axe 7.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.