Folder Monitor - Houd die mappen in de gaten!

Door: Toon van Daele | 01 december 2018 18:57

gedeelde netwerkmap
Review

Je wilt graag weten wanneer er bijvoorbeeld binnen een gedeelde map (op je nas of netwerk) wijzigingen gemaakt worden, zoals het toevoegen, aanpassen of verwijderen van een bestand? Je hoeft dat heus niet telkens zelf te gaan checken: dat doet Folder Monitor wel voor je.

Folder Monitor

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.nodesoft.com/foldermonitor
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Goed instelbaar
  • Degelijke meldingen en feedback
  • Minpunten
  • Complexe reguliere expressies

Folder Monitor is een lichtvoetige, portable tool met als enige bedoeling het monitoren van een onbeperkt aantal mappen. Je kunt op diverse wijzigingen laten controleren en het is zelfs mogelijk een of ander commando of programma uit te laten voeren als aanpassingen zich voordoen. Mogelijk trekt je firewall aan de alarmbel bij het opstarten van Folder Monitor: dat komt omdat de tool af en toe op updates controleert. Een optie die je trouwens kunt uitschakelen.

(Sub)mappen

De eerste keer start Folder Monitor met een leeg programmavenster op. Logisch, want het is de bedoeling dat je hier zelf mappen aan toevoegt. Standaard monitort de tool ook eventuele submappen (vinkje bij Recursive in het contextmenu) en worden de mappen op diverse aanpassingen gecontroleerd: creëren, wijzigen, hernoemen en verwijderen. Vanuit het contextmenu beslis je welke aanpassingen je wilt laten monitoren. Handig is nog dat je hier een time-out kunt instellen (standaard 3 seconden), zodat je bij aanpassingen aan hetzelfde bestand niet al te frequent een notificatie krijgt.

Folder Monitor kan een onbeperkt aantal (sub)mappen voor jou in de gaten houden.

Notificaties & filters

Een notificatie kan zowel visueel als auditief zijn. Bij een visuele notificatie verschijnt een venster met gedetailleerde informatie over de aanpassing, zoals de datum en het tijdstip, het volledige pad en de aard van de aanpassing. Bij een auditieve notificatie bepaal je zelf welk geluid je wilt horen.

Wil je bepaalde bestandstypes buiten de monitoring houden? Ook dat kan, met behulp van reguliere expressies, waarvan gelukkig al enkele voorbeelden beschikbaar zijn, zoals (?i)\.(doc|docx)$.

Het is tevens mogelijk een commando of programma uit te laten voeren (inclusief parameters), zodra Folder Monitor een wijziging in de betreffende map opmerkt.

Conclusie

Folder Monitor is een prima tool voor wie het handig of nuttig vindt om bepaalde wijzigingen in een map te zien. Bij elke ingestelde wijziging krijg je een duidelijke melding en gedetailleerde feedback.

Je kiest zelf welk soort meldingen je wilt: visueel en/of auditief.

0 Reactie(s) op: Folder Monitor - Houd die mappen in de gaten!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.