Font in uw eigen handschrift

Door: Evi Maquoi | 07 juni 2011 15:53

Apps & Software

Uw eigen handschrift als lettertype op de computer? Dan kan met Fontifier! Het enige wat u nodig hebt, is een printer, een pen, een scanner en negen dollar. We leggen u in drie eenvoudige stappen uit hoe u precies te werk gaat.

1. Sjabloon invullen

Open uw browser en ga naar Fontifier. Klik onderaan op de grijze Start-knop. Klik vervolgens op Click here om het Fontifier-sjabloon te openen in een nieuw venster. Kies in het rechtermuisknopmenu Afbeelding opslaan als en bewaar het gif-bestand op uw bureaublad. Kies in het rechtermuisknopmenu voor Afdrukken en print de afbeelding in ware grootte op een volledige A4-pagina. Ziet u de verschillende vakjes? Het is de bedoeling dat u per vakje de bijbehorende letter schrijft. Gebruik bij voorkeur een zwarte balpen of dunne stift en schrijf de letters en symbolen in het midden van elk vakje. Probeer de randen niet te raken en gebruik ongeveer dezelfde groottes voor elke letter. De kleine horizontale streepjes op de randen van elk vakje duiden de basislijn aan. Lijn uw letters uit aan de hand van deze lijn. Bent u helemaal klaar? Leg het vel papier dan op uw scanner. Zorg ervoor dat het blad recht ligt, want het kader aan de buitenkant moet ook gescand worden zodat uw lettertype correct weergegeven zal worden.

Print dit sjabloon en schrijf de letters en symbolen keurig over in uw eigen handschrift.

2. Scannen en uploaden

Open het programma waarmee u normaal scans maakt, bijvoorbeeld Photoshop Elements. Ga naar de instellingen of eigenschappen en kies een resolutie tussen 72 en 100 dpi. Kies vervolgens een bestandslocatie, bijvoorbeeld het bureaublad, en scan het Fontifier-sjabloon in. Zoom in tot op ware grootte en controleer of de ingevoerde letters duidelijk zijn. Begin overnieuw indien dit niet het geval is. Sla de scan op wanneer u tevreden bent over de kwaliteit. Fontifier kan overweg met gif-, jpg-, png- en tif-formaten.

Keer vervolgens terug naar uw browser en klik op de Fontifier-website door naar 4 Upload the template and create your font. Geef uw lettertype een naam, bijvoorbeeld Mijn handschrift, en vul ook nog uw eigen naam in. Deze laatste wordt gebruikt in de copyrightinformatie van uw lettertype. Klik vervolgens op Choose File, en selecteer de gescande afbeelding. Klik op Fontify om het bestand te uploaden.

Geef uw handschrift nog snel een naam en klik op de Fontify-knop.

3. Lettertype installeren

Na het uploaden kunt u een voorvertoning bekijken door op Next te klikken. Indien u tevreden bent met het resultaat kunt u uw handschriftfont kopen voor 9 dollar (zo’n 6,50 euro). Betalen kan met creditcard of PayPal. Voer uw gegevens in, enkele ogenblikken later kunt u uw font downloaden. Wanneer het downloaden niet automatisch start, kunt u op de Fontifier-website bij 6 Download your font het item number invoeren dat u op uw bevestigingsmail ziet staan van uw betaling. Klik vervolgens op Locate font en Click here to download your font. Sla het ttf-bestand op uw bureaublad op. Windows 7-gebruikers kunnen het lettertype installeren door erop te dubbelklikken en op de Installeren-knop te klikken. Wie een oudere versie van Windows gebruikt, kan de map Lettertypen vinden via Start / Configuratiescherm / Klassieke weergave of via Verkenner (C:\WINDOWS\Fonts). Kies Bestand / Nieuw lettertype installeren en geef de bestandslocatie aan. Bevestig met de OK-knop.

In enkele seconden is uw lettertype geïnstalleerd!

0 Reactie(s) op: Font in uw eigen handschrift

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.