FontViewOK 2.24

Door: Martin Gijzemijter | 10 augustus 2011 11:24

Review

FontViewOK helpt u bij het vinden van fraaie lettertypen. Want mooie lettertypen gebruiken heeft een aantrekkingskracht. Als u eenmaal een keer iets hebt gemaakt in Photoshop, Word of een ander programma waarvoor u een mooi lettertype hebt uitgekozen, dan is het daarna vaak moeilijk om voor het volgende project zomaar het standaardlettertype te pakken.

Er zijn nogal wat lettertypen aanwezig op uw pc en de kans is aanwezig dat u daar zelf nog een batterij aan hebt toegevoegd. In sommige grafische programma's kunt u stuk voor stuk door deze lettertypen bladeren, maar dat maakt het lastig om te vergelijken. Welke was nu mooier? FontViewOK biedt daarom een hele simpele, maar extreem prettige functionaliteit. U typt de tekst in die u wilt gebruiken, selecteert een lettertype en vervolgens wordt uw tekst in het gekozen lettertype getoond, maar daaronder ook in alle lettertypen die daarna volgen. Op die manier kunt u eenvoudig vergelijken.

U ziet in één overzicht hoe uw tekst er uit zal zien in de aanwezige lettertypen.

Wilt u nog meer vergelijkingsmateriaal? Dan kunt u klikken op de knop 2X rechtsboven. Hierdoor komt er een deelvenster bij, zodat u heel specifiek kunt vergelijken. Naast de geïnstalleerde lettertypen, kunt u er ook voor kiezen om alle lettertypen uit een bepaalde map weer te geven, zodat u kunt bekijken wat u mooi vindt zonder uw systeem te vervuilen met potentieel lelijke lettertypen. Extra pluspunt daarbij is dat u het programma niet hoeft te installeren, en het dus mee kunt nemen op een usb-stick. Prettig is de mogelijkheid om een overzicht van de door u geselecteerde lettertypen uit te printen. In print ziet het er immers soms toch net even anders uit dan op het scherm en op deze manier kunt u eenvoudig op papier oordelen.

Door het venster te splitsen, kunt u nog veel beter vergelijken.

FontViewOK is natuurlijk maar een klein programma met beperkte functionaliteit, maar wel een duidelijke voorbeeld van een functie die standaard in Windows zou moeten zitten. Jammer is wel dat er geen integratie is met de Windows Verkenner (rechtsklikken, font openen in FontViewOK) en dat er een storende balk is die u, wanneer u mis klikt, telkens naar de site van de maker leidt. Desalniettemin een handig tooltje dat u enorm veel tijd kan besparen op zoek naar het juiste lettertype.

FontViewOK 2.24

Freeware

Taal Engels

Download 53 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 69 KB harde-schijfruimte

Maker SoftwareOK

Oordeel 7/10

Pluspunten

Handig en snel lettertypen vergelijken

Draagbaar, dus ook op andere pc's te gebruiken

Lettertypen vergelijken op papier

Minpunten

Geen integratie met Windows Verkenner

Irritante onnodige reclamewerkbalk

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FontViewOK 2.24

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.