Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Foto in een forumbericht

Door: Robbin Ooijevaar | 03 november 2010 10:04

Apps & Software

Op internetfora kunt u vragen stellen over tal van onderwerpen. Vaak kunt u een afbeelding aan uw vraag toevoegen en dat is handig, want één foto zegt soms meer dan duizend woorden. Wij leggen uit hoe u een foto toevoegt op fora zonder uploadfunctie.

1. Afbeelding

Een foto maakt u uiteraard met uw mobieltje of uw digitale camera. Bewaar de afbeelding als jpg-bestand op uw bureaublad, dan vindt u hem snel terug. Als u een vraag over een computerkwaal wilt posten, kunt u Knipprogramma van Windows 7 en Vista gebruiken om een schermafbeelding te maken die u als jpg-bestand opslaat. Voor alle andere Windows-versies is PrtScr een aanrader. Gebruik eventueel Windows Paint om de foto uit te knippen of om een gedeelte te arceren.

Op de website Tinypic kunt u foto’s verkleinen tot het juiste formaat voor forumgebruik. Op deze site kunt u plaatjes ook verkleinen tot avatar-formaat. Een avatar is een persoonlijk fotootje dat bij al uw vragen op een forum wordt getoond.

Maak een screenshot of een foto en bewaar de afbeelding als jpg-bestand op uw bureaublad.

2. Tinypic.com

Surf naar Tinypic en wijs bij Bestand kiezen de afbeelding aan die u op een forum wilt publiceren. Het vakje Tags mag u leeg laten. Kies bij Bestandstype voor Afbeelding om aan te geven dat het om een foto of screenshot gaat. In het drop-downmenu achter Verklein kunt u het formaat van de afbeelding instellen. Voor een internetforum kiest u Message board, 640x480. De aanduiding ‘640x480’ geeft het formaat aan. Bevestig met Nu uploaden. De site vraagt u een tekst over te typen (captcha), waarna een voorbeeldweergave van uw foto wordt getoond. Onder IMG-code voor forums & berichtenforums vindt u een link die begint met [IMG]. Klik met rechts op de link en kies Kopiëren.

Selecteer de foto die u aan een forumbericht toe wilt voegen en bevestig middels Nu uploaden!.

3. Foto toevoegen

Surf naar het internetforum waarop u uw vraag wilt stellen en voeg een nieuwe vraag toe. Om vragen te stellen of om een antwoord te geven is vrijwel altijd (gratis) registratie op het betreffende forum nodig. U kunt uiteraard ook een foto gebruiken als u antwoord wilt geven op de vraag van iemand anders. Zorg ervoor dat uw vraag in de juiste rubriek terechtkomt en geef het bericht een goede titel. Onder uw tekst plaatst u nu de foto door er de internetlink van de vorige stap in te plakken, middels de toetscombinatie Ctrl+V. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en kiezen voor Plakken. Vervolgens wordt de link getoond. In ons voorbeeld ziet deze er als volgt uit: [IMG]http://i45.tinypic.com/255tmjn.jpg[/IMG]. Klik op de knop Voorbeeld om uw forumpost inclusief afbeelding te zien.

Plak de internetlink in uw forum­bericht.

0 Reacties op: Foto in een forumbericht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.