Foto in een forumbericht

Door: Robbin Ooijevaar | 03 november 2010 10:04

Apps & Software

Op internetfora kunt u vragen stellen over tal van onderwerpen. Vaak kunt u een afbeelding aan uw vraag toevoegen en dat is handig, want één foto zegt soms meer dan duizend woorden. Wij leggen uit hoe u een foto toevoegt op fora zonder uploadfunctie.

1. Afbeelding

Een foto maakt u uiteraard met uw mobieltje of uw digitale camera. Bewaar de afbeelding als jpg-bestand op uw bureaublad, dan vindt u hem snel terug. Als u een vraag over een computerkwaal wilt posten, kunt u Knipprogramma van Windows 7 en Vista gebruiken om een schermafbeelding te maken die u als jpg-bestand opslaat. Voor alle andere Windows-versies is PrtScr een aanrader. Gebruik eventueel Windows Paint om de foto uit te knippen of om een gedeelte te arceren.

Op de website Tinypic kunt u foto’s verkleinen tot het juiste formaat voor forumgebruik. Op deze site kunt u plaatjes ook verkleinen tot avatar-formaat. Een avatar is een persoonlijk fotootje dat bij al uw vragen op een forum wordt getoond.

Maak een screenshot of een foto en bewaar de afbeelding als jpg-bestand op uw bureaublad.

2. Tinypic.com

Surf naar Tinypic en wijs bij Bestand kiezen de afbeelding aan die u op een forum wilt publiceren. Het vakje Tags mag u leeg laten. Kies bij Bestandstype voor Afbeelding om aan te geven dat het om een foto of screenshot gaat. In het drop-downmenu achter Verklein kunt u het formaat van de afbeelding instellen. Voor een internetforum kiest u Message board, 640x480. De aanduiding ‘640x480’ geeft het formaat aan. Bevestig met Nu uploaden. De site vraagt u een tekst over te typen (captcha), waarna een voorbeeldweergave van uw foto wordt getoond. Onder IMG-code voor forums & berichtenforums vindt u een link die begint met [IMG]. Klik met rechts op de link en kies Kopiëren.

Selecteer de foto die u aan een forumbericht toe wilt voegen en bevestig middels Nu uploaden!.

3. Foto toevoegen

Surf naar het internetforum waarop u uw vraag wilt stellen en voeg een nieuwe vraag toe. Om vragen te stellen of om een antwoord te geven is vrijwel altijd (gratis) registratie op het betreffende forum nodig. U kunt uiteraard ook een foto gebruiken als u antwoord wilt geven op de vraag van iemand anders. Zorg ervoor dat uw vraag in de juiste rubriek terechtkomt en geef het bericht een goede titel. Onder uw tekst plaatst u nu de foto door er de internetlink van de vorige stap in te plakken, middels de toetscombinatie Ctrl+V. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en kiezen voor Plakken. Vervolgens wordt de link getoond. In ons voorbeeld ziet deze er als volgt uit: [IMG]http://i45.tinypic.com/255tmjn.jpg[/IMG]. Klik op de knop Voorbeeld om uw forumpost inclusief afbeelding te zien.

Plak de internetlink in uw forum­bericht.

0 Reactie(s) op: Foto in een forumbericht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.