Foto Manager 10 Deluxe

Door: Maikel Dijkhuizen | 27 oktober 2010 15:31

Apps & Software

Hebt u een aanzienlijke fotoverzameling op de computer staan en vindt u het lastig om de boel overzichtelijk te houden? Foto Manager 10 Deluxe helpt u met deze klus. Via dit programma organiseert u moeiteloos alle kiekjes op een prettige manier. Bovendien beschikt u over slimme zoekopties en voert u eenvoudige bewerkingen uit.

De software maakt vanaf de start een goede indruk. De interface ziet er gelikt uit en met Nederlands gesproken instructiefilmpjes leggen de makers uit hoe dit vernieuwde product van MAGIX werkt. U wijst eenvoudig de gewenste mappen aan, waarna het programma de foto's overzichtelijk weergeeft. Daarnaast is het mogelijk om rechtstreeks data van een fotocamera, scanner of usb-stick te importeren en te bewaren op de harde schijf van de pc. Het is raadzaam uw mappen met foto's aan de databank van de software toe te voegen. Deze functie is helaas goed verstopt binnen de gebruikersomgeving. U dient rechtsboven eerst een vinkje te zetten voor Geavanceerde modus, alvorens de menustructuur van uw systeem in het linkerdeelvenster is te bewonderen. Via Databank en Map toevoegen integreert u de gewenste bestanden binnen het programma.

Foto Manager 10 Deluxe beschikt over een duidelijke gebruikersomgeving.

U koppelt gemakkelijk tags aan foto's, met behulp van gezichtsherkenning en automatische trefwoordtoewijzing. In dat laatste geval worden de bestanden onder andere op basis van donkere kleuren en horizontale structuren gesorteerd. Bovendien kent u een beoordeling toe, zodat u de indrukwekkendste kiekjes simpel terugvindt. U zoekt door middel van specifieke criteria gericht op de harde schijf of in de databank. Nieuw is de functie om het beeld automatisch te verscherpen in de weergavemodus, maar veel helpt dat echter niet. De eveneens nieuwe selectie-assistent is wel de moeite waard. Hiermee laat u op basis van bepaalde eigenschappen snel de mooiste foto's uit een album zien.

Gebruik de selectie-assistent om de beste foto's uit een album te sorteren.

Bewerkingsmogelijkheden

De software heeft voor de doorsnee hobbyfotograaf voldoende bewerkingsmogelijkheden in huis. Zo zijn er verschillende gereedschappen aanwezig om de helderheid, het contrast en de witbalans aan te passen. Verder corrigeert u rode ogen van complete mappen en maakt u een scheve horizonlijn weer recht. Indien u geavanceerdere bewerkingen wilt toepassen, dan opent u de betreffende foto in het geïntegreerde programma Photo Designer 7. Hierin treft u diverse opties om een object vrijstaand te maken of bepaalde onderwerpen een lichter accent te geven. U gebruikt de kloonfunctie om ongewenste onderwerpen te verwijderen en u past diverse effecten toe. Leuk is de panoramafunctie in Foto Manager 10 Deluxe, waarmee u meerdere foto's naadloos verbindt. Verder creëert u eventueel een reisroute op een geanimeerde landkaart. Er is tevens een brandfunctie beschikbaar om foto's veilig op een schijfje te archiveren. Vanuit het programma uploadt u rechtstreeks foto's naar uw Flickr-, YouTube- of Facebook-account.

De software bevat weinig nadelen, al is het jammer dat MAGIX tijdens de installatieprocedure u probeert op te schepen met de Ask Toolbar. Bovendien blijft het programma soms 'hangen', zodra u bijvoorbeeld de zoekfunctie opent of een landkaart creëert. Na enkele seconden wachten, wordt het betreffende dialoogvenster gelukkig alsnog getoond. Positief zijn de Nederlandstalige papieren handleiding en raw-ondersteuning voor ruim 270 camera's.

Er wordt in de vorm van Photo Designer 7 een apart fotobewerkingsprogramma meegeleverd.

Foto Manager 10 Deluxe

Prijs € 49,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 700MHz-processor, 512 MB geheugen, 250 MB harde-schijfruimte, SVGA-grafische kaart met minimaal 32 MB geheugen (resolutie 1024 x 768), 16bit-geluidskaart

Maker MAGIX

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlandstalige instructievideo's

Fraaie interface

Veel beheeropties

Gemakkelijk beste foto's selecteren

Online mogelijkheden

Minpunten

Foto's toevoegen aan databank is omslachtig

Programma blijft soms 'hangen'

Reclame Ask Toolbar tijdens installatieprocedure

0 Reactie(s) op: Foto Manager 10 Deluxe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.