Foto-Mosaik-Edda 6.6

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 06 oktober 2011 16:49

Apps & Software

Fotomozaïeken zoals die met het programma Foto-Mosaik-Edda gemaakt worden, zijn altijd intrigerend om te zien. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe vele kleine foto's één grote afbeelding kunnen vormen. Nog mooier is dat wanneer het om uw eigen foto's gaat. Zo'n afbeelding wordt natuurlijk niet met het blote oog gemaakt, maar met behulp van deze slimme software.

Wanneer u het programma start, ziet u een opvallend karige interface. Dat zou opgevat kunnen worden als een minpunt, maar dat is het niet in dit geval. Een mozaïek maken moet namelijk geen ingewikkelde operatie zijn, want daarvoor laten we het nu net aan de software over. Eerst dient u foto's toe te voegen aan een database, aan de hand waarvan u de mozaïek genereert.

Foto-Mosaik-Edda heeft niet veel opties, maar dat is in dit geval juist prettig.

De stappen die u moet doorlopen zijn eenvoudig: u kiest een formaat, de database die u wilt gebruiken en een soort mozaïek. Dat laatste lijkt het geval, maar zodra u een ander mozaïek kiest dan het basismozaïek, krijgt u de melding dat u moet overschakelen naar de betaalde versie. Erg jammer, want nergens wordt de indruk gewekt dat dit de 'gratis' versie is van een betaald programma. U zult de melding helaas nog bij meer opties tegenkomen.

Helaas is het eindresultaat nauwelijks beter dan middelmatig!

Gelukkig kunt u de basis wel uitvoeren met de gratis versie en uiteindelijk gaat het daar om. Wat het programma echter verzuimt te melden in het begin, is dat u echt een wagonlading aan foto's moet inladen voordat het resultaat er enigszins acceptabel uitziet. En met wagonlading bedoelen we een getal in de richting van tweeduizend. Het resultaat is acceptabel, maar ook niet meer dan dat. Leuk om eens als aardigheidje aan de muur te hangen, maar absoluut geen reclame voor de betaalde versie.

Foto-Mosaik-Edda 6.6

Freeware

Taal Engels

Download 1,45 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 3,4 MB harde-schijfruimte

Maker Steffen Schirmer

Oordeel 5/10

Pluspunten

Duidelijke interface

In een paar stappen een mozaïek

Minpunten

Veel opties uitgeschakeld voor 'gratis' versie

Ontzettend veel foto's nodig voor een redelijke mozaïek

Eindresultaat is niet fantastisch

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Foto-Mosaik-Edda 6.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.