Foto’s als screensaver

Door: Robbin Ooijevaar | 17 november 2010 17:01

Apps & Software

Veel foto’s belanden op uw computer in een map waar u nooit meer naar omkijkt. PhotoJoy brengt uw foto’s echter tot leven. Het programma toont uw afbeeldingen in een wisselende collage op het bureaublad, en biedt bovendien prachtige screensavers.

1. PhotoJoy

PhotoJoy is geen fotobewerker, het programma verandert dus niets aan uw foto’s. Het is louter bedoeld als hulpmiddel om fotoherinneringen mee onder de aandacht te brengen. Dat doet PhotoJoy onder andere via een wisselende bureaublad-achtergrond. Daarbij worden uw foto’s binnen een andere afbeelding getoond, zodat ze bijvoorbeeld onder water liggen of zijn verspreid op een bed. PhotoJoy biedt ook een fraaie screensaver, waarin bijvoorbeeld een hoeveelheid zeepbellen of een oneindige rij foto’s de revue passeert. Het leuke aan PhotoJoy is dat het programma kan worden voorzien van nieuwe sjablonen, screensavers en fotopresentaties. Daar is geen technische kennis voor vereist, want met één klik voegt u nieuwe functies toe. Ze worden automatisch gedownload en zijn daarna direct klaar voor gebruik. Nog niet overtuigd? Bekijk de demonstratie op de website van de makers, via See Demo. Ga daarna naar PhotoJoy, klik op Download PhotoJoy en installeer het programma.

Let op bij installeren!

PhotoJoy is gratis en bevat geen spyware of virussen (zie het VirusTotal-rapport), maar installeert met de standaardinstallatie wel een paar ongevraagde extra’s. Het verandert namelijk uw standaard homepagina in uw browser(s), plaatst ook een extra toolbar in uw browser(s) en zet tot slot een icoontje naar games-software op uw bureaublad. Hoewel deze extra’s redelijk onschuldig zijn, vinden wij het ronduit irritant dat ze ‘zomaar’ geïnstalleerd worden. Bent u hier (net als wij) niet van gediend, kies dan niet voor de standaardinstallatie, maar voor de ‘custom installation’. Eenmaal in dit venster verwijdert u twee vinkjes voor de opties Install PhotoJoy toolbar and Search-Results my default search provider en Set Search-Results.com as my homepage. Het games-pictogrammetje wordt in alle gevallen toch op het bureaublad gezet, maar dat kunt u gewoon verwijderen. Het is slechts een link naar een webpagina.

 

Hebt u per ongeluk al de standaardinstallatie gedaan? Ga dan naar het Configuratiescherm / Een programma verwijderen. Verwijder alleen de PhotoJoy Toolbar, het programma PhotoJoy zelf kunt u laten staan. Daarna moet u helaas nog wel uw eigen homepage en zoekmachine weer instellen in uw browser(s).

PhotoJoy plaatst uw fotocollectie in de schijnwerpers, met behulp van fraaie screensavers en wisselende Bureaublad-achtergronden.

2. Bureaubladcollage

Als u het programma voor het eerst start, moet u aangeven welke foto’s PhotoJoy mag gebruiken voor de bureaubladcollages. De keuze die u hierbij maakt kunt u achteraf altijd aanpassen, via Collages, Add and manage photos. Klik op Go to collages om in het hoofdscherm van PhotoJoy te komen. In het tabblad Collages dat nu wordt geopend, klikt u links in beeld op een categorie, bijvoorbeeld Natuur (Nature), Hout (Wooden) of Strand (Beach). U krijgt nu een voorbeeldweergave van de collagemogelijkheden in beeld. Als een bureaublad-collage niet aanwezig is in PhotoJoy, klikt u de collage aan en kiest u voor Download. De collage wordt dan binnengehaald, waarna hij meteen klaar is voor gebruik. Middels de knop Preview krijgt u een voorbeeldweergave te zien. Kies een bureaublad-collage uit en bevestig met Set as wallpaper (Instellen als bureaublad-achtergrond).

Het assortiment Bureaubladcollages van PhotoJoy kan via één muisklik worden uitgebreid.

3. Screensaver

De fraaiste functie van PhotoJoy is de schermbeveiliging. Klik op het tabblad Screensavers, zodat er grote knoppen met fotoscreensavers verschijnen. Kies er een uit en gebruik de knop Preview (Voorbeeld) om te zien hoe de screensaver wordt weergegeven. Ook hier kunt u mogelijkheden toevoegen via Download. Bevestig uw keuze met Set screensaver (Screensaver instellen).

PhotoJoy biedt prachtige screensavers waarin u uw foto’s op allerlei manieren voorbij ziet komen.

0 Reactie(s) op: Foto’s als screensaver

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.