Foto's in mapjes sorteren doe je met Robobasket 3

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 oktober 2014 16:05

Apps & Software

In het artikel over Fast Duplicate File Finder Professional kun je lezen hoe je ervoor kunt zorgen dat je alle dubbele foto's van je harde schijf verwijdert. Maar daarna ben je uiteraard nog niet klaar, de foto's moeten nog gesorteerd worden. Dat kan je gelukkig automatisch doen.

Robobasket is een programma dat bestanden kan verplaatsen aan de hand van regels die je instelt. Die regels kun je instellen aan de hand van zaken die je zelf bepaalt, zoals: verplaats alle foto's naar de map Foto's. Maar je kunt ook een stuk verder gaan en de eigenschappen van het bestand gebruiken om de bestanden te verplaatsen naar een bepaalde map. Lees ook: Zo verwijder je automatisch dubbele foto's.

In het geval van foto's kun je dus aangeven dat je de datum waarop de foto gemaakt is, wilt gebruiken om de afbeelding in een bepaalde map te zetten. Dat kan heel globaal zijn met bijvoorbeeld het jaartal. Maar als je écht veel foto's maakt, kun je ze indelen op basis van maand, dag en zelfs tijdstip.

Het enige nadeel? Robobasket is niet gratis, je betaalt er zo'n 18 euro voor. Je mag het echter wel twee weken gratis uitproberen.

Met Robobasket kun je je foto's eenvoudig automatisch indelen.

Werken met Robobasket

Robobasket is niet super ingewikkeld, maar je moet er wel even voor gaan zitten. Want als je niet goed oplet, dan verplaats je je foto's op een manier die je niet wilt. Wanneer je het programma hebt gestart, dan klik je bovenin op Add Folder. Vervolgens geef je aan in welke map de bestanden zich bevinden die je wilt gaan verplaatsen. Klik nu op Create new rule.

Vervolgens kom je terecht in de Rule Editor. Dit is de plek waar je aangeeft wat er met de bestanden moet gebeuren. Er zijn zoveel opties beschikbaar dat het wat ver gaat om deze editor volledig uit te leggen, maar het belangrijkste dat je moet onthouden is dat er twee categorieën zijn: Conditions en Actions.

Conditions en Actions in Robobasket

Conditions zijn voorwaarden waaraan een foto moet voldoen (dus bijvoorbeeld: als een foto op een bepaalde datum genomen is). Actions zijn de handelingen die daar vervolgens mee moeten worden uitgevoerd (dus bijvoorbeeld: verplaats deze foto dan naar de map ...). Op die manier kun je je foto's zo complex of eenvoudig indelen als je wilt, zolang je maar goed leest en blijft opletten.

Het maken van regels is niet ingewikkeld, maar je moet wel even opletten.

0 Reactie(s) op: Foto's in mapjes sorteren doe je met Robobasket 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.