FotoMix 6.1.1

Door: Evi Maquoi | 07 mei 2010 13:31

Apps & Software

Wie geen kanjer is in Photoshop moet meestal beroep doen op anderen om mooie fotocomposities te kunnen maken. De makers van FotoMix beweren dat u met hun programma - zonder enige voorkennis - achtergronden kunt verwijderen en fotocollages kunt ontwerpen.

FotoMix werkt in vijf stappen. In de allereerste stap dient u een foto te importeren die als achtergrond moet dienen: van een zonovergoten strand of bankje in het bos tot een abstract bureaublad. U kunt vervolgens de afmetingen aanpassen, bijsnijden, roteren, spiegelen, vervormen, de kleuren aanpassen of enkele effecten toevoegen zoals vervagen, verscherpen, in negatief plaatsen, naar grijswaarden omzetten enzovoorts. In stap twee is het tijd om het de voorgrondafbeelding te laden. U kunt hier dezelfde bewerkingen uitvoeren als bij uw achtergrondfoto.

U kunt verschillende effecten loslaten op uw voor- of achtergrondfoto.

Foto’s combineren

Via het derde tabblad, Composition, kunt u de twee afbeeldingen samenvoegen. U kunt storende stukken van de voorgrondfoto verwijderen met de gum en de hoeken wazig maken. Tekst toevoegen kan eveneens. FotoMix beschikt over heel wat tekstbewerkingen en -effecten. Bent u tevreden met het resultaat? U hebt het tabblad Touch Up nodig voor de ‘finishing touch’. Hier kunt u de randen bijvoorbeeld wat zachter maken met de Smooth Brush of kleuren klonen met de Clone Brush. Tenslotte kunt u via het tabblad Finish nog een kader rond uw fotocollage maken en uw afbeelding afdrukken, opslaan (in jpg-, bmp-, gif- of png-formaat) of kopiëren naar het klembord. Wie een andere keer verder wil werken aan zijn project, kan het bestand ook opslaan als fmx-bestand.

Het is eenvoudig om een achtergrond weg te werken, maar u hebt een flinke portie geduld nodig.

FotoMix lijkt ons een handige toepassing als u nooit eerder met een fotobewerkingsprogramma gewerkt hebt. Maar de mogelijkheden van dit programma zijn erg beperkt. De manier om stukken achtergrond weg te werken zonder selectietool is zelfs erg omslachtig. Een gratis fotobewerkingsprogramma zoals GIMP of een online bewerker zoals Picnik is stukken professioneler en veelzijdiger. Bovendien zijn GIMP en Picnik ook erg gebruiksvriendelijk.

FotoMix 6.1.1

Freeware

Taal Engels

Medium 2,2 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium I, 64 MB RAM, 5 MB harde-schijfruimte

Maker Digital Photo Software

Oordeel 6/10

Pluspunten

Gratis

Overzichtelijk dankzij tabbladen

Minpunten

Resultaten zijn niet geweldig

Niet Nederlandstalig

Achtergrond weggummen is omslachtig

0 Reactie(s) op: FotoMix 6.1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.